29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 28 Juli 2012 15:06

Počinju pripreme RK Čelik

Danas je u Zenici održana sjednica Upravnog odbora Rukometnog kluba ,,Čelik'', koji je u prethodnoj sezoni postigao najbolje sportske rezultate u svojoj 62-godišnjoj istoriji. Na sjednici je razgovarano o trenutnom stanju u klubu i pripremama za naredno prvenstvo u Premijer ligi Bosne i Herecegovine.

 

- Odlučeno je da pripreme započnu 6. avgusta u Zenici, a razmatra se mogućnost da se jedan dio priprema održi i van Zenice. Početni dio priprema u Zenici održaće se u Gradskoj areni Zenica, dva puta dnevno, i to paralelno fizički dio priprema i rad sa loptom. Zbog naporne prethodne sezone, u kojoj je na tri kolosjeka ekipa odigrala oko 60 utakmica (Premijer liga BiH, Liga za doigravanje – za prvaka BiH i Kup, gdje se ,,Čelik'' takođe plasirao među četiri najbolje ekipe u državi) Uprava Kluba se odlučila za malo duži odmor igrača. Smatramo da će nešto više od mjesec dana biti dovoljno vremena za dobre i kvalitetne pripreme do početka narednog prvenstva u Premijer ligi, koji se planira polovinom septembra mjeseca. Ukoliko se u potpunosti riješe neki problemi finansijske naravi – postoji mogućnost da ekipa na sedam-osam dana ode na završne pripreme van Zenice – izjavio je Pane Škrbić, predsjednik kluba.

 

Inače, Uprava RK ,,Čelika'' je ljetnu pauzu u prvenstvu iskoristila za rješavanje finasijskih i drugih problema u Klubu, tako da se očekuje da će se u novu sezonu ući sa mnogo manje problema u tom pogledu.

 

- Što se tiče odlaska igrača iz RK ,,Čelika'' - mi nemamo takvih najava i zahtjeva za ispisnicama i prelazak u druge klubove. Pročitali smo u štampi da neki igrači namjeravaju zatražiti ispisnice, kao recimo, naš juniorski reprezetativac Anes Bečić, koji navodno želi u RK Bosnu-Sarajevo, koja ponovo rovari u rukometnom sportu u Bosni i Hercegovini, a kako smo pročitali u nekim novinama – žele da okupe sve BiH juniorske reprezentativce u svoj klub. Što nisu ,,napravili'' juniorske reprezetativce u svom klubu - to bi bilo vrijedno hvale i respekta! Ta RK ,,Bosna- BH Telecom'' uvijek na neki način radi protiv BiH rukometa, ali im se to na kraju obije o glavu i dovede ih do rasula. U prošlom prvenstvu ,,uzeli'' su nam mladog Tarika Kasumovića bez ispisnice, kojeg su na kraju morali vratiti, a Bečić iako zatraži ispisnicu takođe je neće dobiti, jer ima stipendijski ugovor sa nama na četiri godine – kažu u saopštenju sa sjednice Upravnog odbora RK ,,Čelika''. - Ispisnica je, jedino, od strane v.d. direktora kluba u ostavci Nedžada Ahmića neovlašteno izdata pivotu Ameru Ekinoviću, koji je za RK ,,Kakanj'', na osnovu člana 67. Pravilnika Rukometnog saveza BiH u prethodnom prvenstvu igrao na dvojnu registraciju (za RK ,,Čelik'' i ,,Kakanj''). Amer Ekinović je 15. januara ove godine potpisao novi četvorogodišni ugovor sa RK ,,Čelikom'' – kaže se u Saopštenju RK ,,Čelika''.

 

- Očekuje se dolazak u RK ,,Čelik'', kako je i ranije planirano i dva pojačanja za narednu sezonu za bekovske pozicije (imena ćemo objaviti naredne sedmice, kada završimo dogove sa igračima), a Uprava na ovoj sjednici nije riješavala ni pitanje - da li će mandat za vođenje ekipe produžiti još na godinu dana dosadašnjem šefu stručnog štaba Ljubomiru Mikiju Filipoviću, ili će od 6. avgusta stručnim radom ,,kormilariti'' neki drugi rukometni stručnjak. To će biti riješeno na sjednici Uprave Kluba naredne sedmice – kažu u RK ,,Čeliku'' Zenica.


Na kraju Upravni odbor RK ,,Čelik'' je pozvao sve sportske radnike i ljubitelje rukometa, koji žele da rade u ovom klubu – da se jave, biće rado prihvaćeni.

 

- Vrata Rukometnog kluba ,,Čelik'' su širom otvorena za sve dobronamjerne ljude koji žele i mogu da doprinesu nastavku uspješnog rada ovog najorganizovanijeg kluba u gradu: mogu da biraju posao i poziciju koju žele i znaju raditi – kaže se na kraju saopštenja RK ,,Čelika'' Zenica.

 

Press RK Čelik