16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 26 Juni 2012 20:44

Perčo podnio ostavku u Čeliku

Kao što smo i prije pisali, na Bilinom polju i kad svi misle da je sve mirno, odjekne neka nova bomba ili afera.Ovaj put riječ je o ostavci jednoga člana rukovodstva kluba.

Nihad Perčo danas je podnio ostavku na mjesto potpredsjednika Čelika, ovu vijest je i sam potvrdio za Scsport.ba. 

 

"Istina je odlazim iz Čelika, rekao sam predsjedniku Sarajliću da me razrješi dužnosti.Na kraju sezone obećao sam navijačima da ću dovesti Ćiru Blaževića, te ako to ne uspijem da ću se povući. Mišljenja sam da je on jedini mogao pokrenuti ovaj grad i možda pronaći nekoga da vrati ovaj dug od skoro 10 miliona. Evo nakon što nisam uspio dovesti trenera svih trenera odlazim iz moralnih razloga i svoje mjesto ustupam nekom drugom kome želim da Čelik odvede u Evropu i vrati u vrh BH nogometa. Naravno da ću ja i dalje na bilo kakav način pomagati klubu, ali jedno je sigurno da je ovo grad u kojem ima toliko dušmana da na svaki način pokušavaju nanijeti zlo Čeliku, a svi znaju ko su ta "gospoda", kazao je Perčo.

 

Ovaj inače nogometni menadžer koji je zajedno sa sadašnjom garniturom u klubu došao prije 9 na mjeseci na Bilino polje kad je klub bio na ivici ambisa, te zauzimao posljednje mjesto na tabeli nakon pet odigranih kola osigurao je igranje Čeliku i ove sezone u Premijer ligi. Deveto mjesto nije uspjeh kojim se može pohvaliti rukovodstvo kluba, ali transparentnost i finansijski izvještaji i revizija govore da se posljednjih 9-10 mjeseci radi odgovorno i pošteno u klubu, te da su dugovi mnogo manji nego prije.

 

Dino K. / SC Sport.ba