29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 18 Juni 2012 22:40

Dvadeset tri medalje za Kumite

Takmičari Karate kluba „Kumite“ iz Zenice su protekli vikend, petak, subotu i nedjelju proveli na Jadranskom primorju gdje su učestvovali na Otvorenom takmičenju u tradicionalnom karateu „Bibinje 2012“ . Takmičenje je održano u subotu 16.06.2012.g. u malom gradiću Bibinju koji se nalazi u neposrednoj blizini Zadra, u organizaciji Karate kluba „Petrina“ iz Bibinja. Naši takmičari su još jednom demonstrirali odličan karate i ostvarili fantastične rezultate. Osvojeno je ukupno 23 medalje, 14 zlatnih, 6 srebrnih i 3 bronzane, a najuspješniji su bili:

 

  • Anes Durmić – tri zlatne medalje (Kadeti 12-13 godina – Kata, Kihon i Yiu Ippon Kumite)
  • Hamza Husaković – tri zlatne medalje (Dječaci 8-9 godina – Kata, Kihon i Kihon Ippon Kumite)
  • Nudžejma Ismić – tri zlatne medalje (Djevojčice 6-7 godina – Kata, Kihon i Kihon Ippon Kumite)
  • Samir Pašanbegović – dvije zlatne medalje (Dječaci 10-11 godina – Kata i Kihon)
  • Merjema Fetić – dvije zlatne i jedna srebrna medalja (Djevojčice 10-11 godina – Kata, Kihon i Kihon Ippon Kumite)
  • Naida Huseinspahić – jedna zlatna i jedna srebrna medalja (Djevojčice 8-9 godina – Kihon i Kihon Ippon Kumite)
  • Amila Ismić – dvije srebrne i jedna bronzana medalja (Kadetkinje 12-13 godina – Kata, Kihon i Yiu Ippon Kumite)
  • Halid Đulić – dvije srebrne medalje (Dječaci 8-9 godina – Kata i Kihon)
  • Almin Muhedin – bronzana medalja (Dječaci 8-9 godina – Kata)
  • Amer Cogo – bronzana medalja (Dječaci 8-9 godina – Kihon)

 

Impresivan nastup su imali i naši takmičari Imran Fetić i Benjamin Dujmović koji zbog jake konkurencije nisu uspjeli osvojiti jedno od odličja, ali su svakako svojim nastupom pokazali kvalitet od kojeg se u budućnosti može očekivati samo najbolje.

 

Karate klub „Kumite“ je ovo putovanje realizovao u saradnji sa Karate klubom „Rei“ iz Zenice čiji je predstavnik Hodžić Alen u seniorskoj konkurenciji u apsolutnoj kategoriji, osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju. Protekli događaj je ogledalo dobre saradnje ova dva Karate kluba iz Zenice, ali i rezultat zajedničkih težnji ka neutralisanju rivalskih odnosa među srodnim sportskim kolektivima našeg grada. Namjera nam je da ostvarimo sličnu saradnju i sa ostalim srodnim klubovima koji za cilj imaju dobro druženje, ekspanziju sportske svijesti, zdravijeg življenja, i sl. 

 

Pored samog takmičenja naši takmičari su sa svojim roditeljima i trenerima iskoristili priliku da se uz jedan ugodan „vikend na moru“ odmore od proteklih aktivnosti i prikupe energiju za događaje koji nas do kraja godine očekuju. U skladu s tim smo u subotu poslije nastupa, u poslijepodnevnim satima posjetili plaže u Bibinju gdje smo uz kupanje i druženje proveli ostatak prelijepog sunčanog dana. Isti dan smo u večernjim satima posjetili grad Zadar gdje smo uz stručnu podršku našeg Predsjednika kluba, klupskog turističkog vodiča i historičara Prof. Amira Ismića posjetili znamenitosti ovog fascinirajućeg primorskog grada u kojem se zaista ima šta vidjeti. Nedjelju prijepodne smo proveli na drugoj plaži u blizini Bibinja, a nakon kupanja i sunčanja smo se uputili prema Splitu. U ovom takođe prelijepom gradu smo proveli nezaboravnih nekoliko sati, jedna grupa uz kupanje, druga uz turistički obilazak, nakon čega smo zbog vremenske ograničenosti bili primorani uputiti se prema BiH. Kumite ekspedicija je u nedjelju u večernjim satima stigla u Zenicu čime smo u historiju kluba upisali još jedan prelijep događaj i iskustvo za koje su svi učesnici poželjeli da se uskoro još jednom ponovi.

 

Galeriju fotografija možete pogledati na našem facebook profilu:  

 

U narednom periodu će u klubu biti održan ispit za učenička zvanja, a planiramo i učešće na predstojećim domaćim takmičenjima i Balkanskom prvenstvu.

Nakon ispita za zvanja i raspusta upriličit ćemo i upis novih članova u novu grupu bijelih pojaseva, grupu Tae-bo-a za žene, te u grupu Samoodbrane za odrasle.

 

Više informacija o upisu na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.