29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 06 Maj 2012 17:48

Podržite RK Čelik u Areni

U Ligi 6 za prvaka BiH: Izviđač – Čelik u Ljubuškom: 39-33 (poluvrijeme 15:16) - RK ,,Čelik'' je odigrao vrlo dobro još jednu prvestvenu utakmicu u ,,Ligi 6 za prvaka BiH'' – u Ljubuškom protiv renomirane ekipe ,,Izviđača'' i zabilježio još jedan poraz. Rezultat je - 39:33, poluvijeme 15:16. ,,Čelik'' je čitavo vrijeme bio potpuno ravnopravan, a u velikom dijelu utakmice i bolji takmac od ,,Izviđača''(prvo poluvrijeme ,,Čelik'' je završio u svoju korist 16:15).

Perfidnim i navijačkim suđenjem za domaćina sudije Mladen Dragićević (Banja Luka) i Vladimir Križanec (Doboj) - ,,Čelik'' nije i uz mnogo bolju igru doći do pobjede u Ljubuškom, mada je imao istorijsku šansu da to učini, jer je nadigrao doma-ćina ,,Izviđača Mi grupa'' u svim elementima rukometne igre. Uz sve to, jedan od ponajboljih igrača ,,Čelika'' u posljednjim utakmicama – Mirza Dervenčić je dobio ,,dobre'' batine, a da igrač ,,Izviđača'' za ,,masakr'' nad njim nije dobio ni isključenje, a kamoli ,,crveni karton'' koji je zaslužio! Sve to ide na čast sudiji Mladenu Dragićeviću iz Banja Luke.

 

- Inače, ovaj sudijski par nam je u posljednje vijeme sudio četiri utakmice i neosporno da je to iskusan sudijski par i da zna suditi, ali, očigledno da imaju i svoje ,,ljubimce'' među ekipama – ističe Haris Baručija, član Uprave i vođa puta rukometaša ,,Čelika'' u Ljubuški. Istina, ,,Čelik'' je sinoć imao i svojih grešaka, promašenih ,,zicera''. Tu je i povreda zgloba Milana Ivančeva koja još nije zaliječena, a koga je trener Filipović u nekoliko navrata ubacivao u igru, ali se vidjelo da ovaj izvrsni rukometaš hramući nije mogao mnogo da napravi u ovoj utakmici. Istovremeno, stomačne tegobe imao je Goran Šarenac, a ni bek Andresa Dominiković nije u potpunosti zaliječio svoju povredu prepona. Kao i uvijek do sada najviše golova i na ovoj utakmici postigli su krila ,,Čelika'' - Davor Kadić (postigao devet golova) i Milan Duvnjak (šest golova). Pivotmen Aldin Begagić je postigao 6, a Andreas Dominiković (5 golova), dok se golmani ,,Čelika'' na ovoj utakmici nisu proslavili.

 

Nakon utakmice u polufinalu Kupa BiH u Goraždu (pobjeda RK ,,Gor-žda'' u režiji banjalučkog sudijskog para Šatordžija-Pandža), ovo je nova sudijska ,,krađa'' RK ,,Čelika'', sada u ,,Ligi 6 za prvaka''. Tako ispada da se, kad se pogledaju izvještaji i sa ostalih utakmica u rukometu – da se takmičenja odvijaju radi sudija, a ne rukometa.

 

Međutim, šta je tu je: ove sedmice ,,Čelik'' očekuju dvije nove teške utakmice na svom terenu - u srijedu protiv sarajevske ,,Bosne BH Telecoma'' - višestrukog prvaka BiH , a u petak 11. maja protiv trenutno vodeće ekipe ,,Lige za prvaka BiH'' Borca iz Banja Luke. 

 

- U ove dvije utakmice idemo na pobjede! Dosdašnji tok prvenstva govori o tome da je ovo vrlo jaka Liga, ali da svako može, uz više angažovanja i sreće – pobijediti svakog – kaže trener ,,Čelika'' Miki Filipović. A predsjednik Kluba Pane Škrbić dodaje:

 

- Ove sedmice igamo dvije vrlo važne utakmice. U goste nam dolaze Bivši prvak BiH, u srijedu (Bosna BH Telecom, prošlogodišnji prvak) i trenutno vodeća ekipa Lige 6 - Banjalučki ,,Borac''. Na ove dvije utakmice očekujemo rekordnu posjetu, jer je rukomet u Zenici u modi i sport broj 1 u našem gradu. O rukometu se priča, sa rukometom se živi, rukomet igraju djeca na ulicama...Mi, inače, držimo rekord Lige u broju posjetilaca, a u srijedu i petak očekujemo rekord i same Arene po broju posjetilaca. Ovo je najznačajnija rukometna sedmica u istoriji RK ,,Čelika'' i zato pozivamo sve ljubitelje rukometa da dođu na ove utakmice i uživaju u dobroj igri i borbenosti ekipe ,,,Čelika'', kakva se ne pamti u istoriji našeg kluba – kaže Škrbić.

 

Izvještaj dobijen iz RK Čelik