26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 02 Maj 2012 21:05

Video: Čelik-Goražde

Večeras iz zeničke Arene Večeras iz zeničke Arene foto: Zenica.tv

Rukometaši Čelika večeras su nadmoćnom igrom u gotovo cijelom toku utakmice pobijedili RK Goražde u zeničkoj Areni, uokviru Lige za prvaka BiH. Nakon dva poraza bila je ovo prva pobjeda u doigravanju. 

Kao i do sada, članovi naših Facebook grupa www.facebook.com/zenicablog i www.facebook.com/zenica.tv su imali privilegiju da uz video i foto prate uživo prijenos i tok rezultata iz Arene. iPAK, ZA ONE KOJI NISU IMALI VREMENA, DONOSIMO SVEOBUHVATNI IZVJEŠTAJ NAŠEG IZVJEŠTAČA - EKREMA iMAMOVIĆA. 



 

VELIKA POBJEDA RK ČELIK U DERBIJU KOLA

 

RK ČELIK – MRK GORAŽDE 38:31
Zenica, 02.05.2012.god.
Gradska ARENA u Zenici

Gledalaca: oko 1.000
Sudije: Knezović - Zovko (prema stranici RS BiH)
Treneri: Ljubomir Miki Filipović (Čelik) i Ejub Kukavica (Goražde).

 

U utakmici 3. kola doigravanja rukometne premijer lige BiH za prvaka (Liga 6), igrali su zenički Čelik i, do sada neporaženo, Goražde. Utakmica je završena rezultatom 38:31 (18:11) za Čelik. Najbolji strijelci kod Čelika: Mirza Dervenčić (7), Davor Kadić, Goran Šarenac i Milan Duvnjak po 6, te Andreas Dominiković (5) golova.  Najviše golova za Goražde postigli su: Biljaka (8) i Jaškić (5) golova.

 

Sedmerci za Čelik: 1 (1)
Sedmerci za Slogu: 4 (4)
Isključenja: Čelik (6') i Goražde (8')

 

Rukometaši Čelika su postigli veliku pobjedu nad favorizovanom ekipom Goražda, koja je nedavno osvojila Kup BiH i bila, do sada, neporažena ekipa u doigravanju.
Svi igrači Čelika su pružili odličnu igru, a posebno se istakao neustrašivi Mirza Dervenčić koji je u oba poluvremena u prelomnim trenucima pokazao izuzetnu borbenost u odbrani i efikasnost u napadu.. Publika je znala nagraditi ovu veliku pobjedu, kojom je ekipa RK Čelik osvojila prve bodove u doigravanju za prvaka BiH, a tim Goražda doživio prvi poraz.

 

 

Rezultati 3. kola kola doigravanja za rukometnog prvaka BiH:

Banja Luka: Borac m:tel - Izviđač 39:29
Zenica: Čelik - Goražde 38:31
Sarajevo: Bosna BH Telecom - Sloga 27:26

Tabela:

1. Borac m:tel 3 2 0 1 102:89 6
2. Sloga 3 2 0 1 89:84 6
3. Goražde 3 2 0 1 89:93 6
4. Izviđač Mi grupa 3 1 0 2 98:93 3
5. Čelik 3 1 0 2 97:99 3
6. Bosna BHT 3 1 0 2 78:95 3

Parovi 4. kola (5. maja): Sloga - Goražde, Izviđač MI grupa - Čelik, Bosna BHT- Borac m:tel.

 

I.Ekrem za Zenicablog

 

NA KRAJU, PRENOSIMO VAM I SLUŽBENI IZVJEŠTAJ KOJI NAM JE VEČERAS DOSTAVLJEN IZ RK ČELIK

 

Rukometaši ,,Čelika'' su sinoć, pred oko 1.500 vatrenih navijača, u potpunosti nadigrali i prosto ,,pregazili'' jaku ekipu RK ,,Goražda'' u svim elementima rukometne igre.
,,Čelik'' ni u jednom trenutku utakmice nije dozvlio pobjedniku Kupa BiH –RK ,,Goraždu'' da mu se rezultatski probliži, pa je ,,Čelik'' tako sinoć u većem dijelu utamice vodio i sa deset golova razlike (prethodnu pobjedu goraždanima su u Goraždu u polufinalu Kupa nad ,,Čelikom'' poklonile sudije Šatoržija- Pandža iz Banja Luke).

 

Večeras je, naime, ,,Čelik'' igrao odlično, sve ,,čelične'' linije su besprekorno funkionisale, dobro se igralo i u odbrani i u napadu, iako je RK ,,Goražde'' zasigurno snažna ekipa i sjajan parner koji se nije predavao ni jednog trenutka tokom utakmice, iako ni jednom nije poveo. ,,Čelik'' je igrao tako dobro da se činilo da je za protivnika večeras imao i daleko jačeg protivnika od ,,Goražda'' – da pobjeda ,,Čelika'' ne bi došla u pitanje. Tako je ,,Čelik'' kolektivnom i odličnom igrom, ,,naplatio'' sve dugove RK ,,Goraždu'' i za nepravednu pobjedu u ,,Goražda'' Kupu u Goraždu i za nepravedan neriješen rezulat u jesenjem dijelu prvenstva u Zenici.

 

Igra ,,Čelika'' je bila dobra, lepršava, ubjedljivo nadmoćna, snažna, dobra u odbani, furiozna u napadu i kontrama, kolektivana... U ovom timu ,,Čelika'' jednostavno nije bilo slabe tačke, a junaci utakmice su ipak bili Mirza Dervenčić (sa 7 postignutih golova, niz asistencija i prekinutih napada Goraždana, snažan i neprelazan u odbrani) i Goran Šarenac (sa čak 8 postignutih golova i odličnom igrom u odbrani. Za njega pomni pratioci igara ,,Čelika'' kažu da mu je ovo utakmica godine, ali da on može još više i još bolje). Standardno dobri su bili i oba krila ,,Čelika'' – Davor Kadić i Milan Duvnjak sa po 6 postignutih golova i da ponovimo – i svi ostali su bili odlični, uključujući i golmana Adnana Šabanovića, koji je u pravo vrijeme ,,skidao zicere'' dobrim i snažnim šuterima ,,Goražda''. Doprinos pobjedi dao je i povrijeđeni, gotovo ,,ranjeni'' Milan Ivančev, ali i zaista svi ostali igrači ,,Čelika''. 

 

Igrači RK ,,Goražda'', koji 16 utakmica ne znaju za poraz, su na kraju kad su vidjeli da gube utakmicu - počeli i da gube i živce, pa je reprezetativac BiH i golgeter Goran Biljaka u 54 minuti utakmice (postigao je najviše - 8 golova i zajedno sa Goranom Šarencom iz ,,Čelika'' je golgeter utakmice) imao nepotrebnu verbalnu i nekulturnu raspravu sa publikom, koja ne dolikuje jednom reprezentativcu BiH i igraču takvog renomea kakav ima Goran Biljaka.

 

Sve u svemu bila je to najbolja rukometna predstava igrana u posljednjih godinu dana u Gradskoj areni u Zenici, gdje je publika uživala u dobroj rukometnoj predstavi dva rukometna ,,diva'', od kojih je onaj domaći (,,Čelik'') nadigrao svog renomiranog gosta (,,Goražde''). Ipak za sjajnu rukometnu predstavu sve čestitke pripadaju i ekipi RK ,,Goražda'', a naravno i obojici rukometnih stratega – trenerima Ljubomiru Flipoviću i Ejubu Kukavici.

 

Ovaj tim ,,Čelika'' iz utakmice u utakmicu sve više pokazuje šta znači borbenost i kolektivna igra, šta znači drugarstvo i jedinstvo u ekipi, koga niko, ama baš niko ne narušava.
ČELIK: Dervenčić (7), Adnan Begagić , Ekinović, Ćosić. Dominiković (5), Kadić (6), Šarenac (8), Ivančev (1), Šabanović, Aldin Begagić (2), Lučić (3), Starčević, Kobilica, Begović , Duvnjak (6). Trener: Ljubomir Filipović.
GORAŽDE'': Bukva (3), Biljaka (8), Martić (3), Građan (3), Pucarević (3), Dedović (2), Marić (1), Merkez, Savić, Fidahić, Halilović (1), Pilav, Džanović, Žiga (1), Buljubašić (1), Jaškić (7). Trener: Ejub Kukavica.

 

Sudije: Knezović i Zovko iz Mostara. Isključenja: ,,Čelik'' 6 minuta, a ,,Goražde'' 8 minuta. Sedmerci: ,,Čelik'' 1, Goražde 4 (svi iskoršteni).