30 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 02 Maj 2012 14:09

Petak i subota: Slavlje u Zenici!

Košarkašice KŽK Čelik ovog vikenda i formalno donose drugu titulu ove sezone u naš grad. Nakon što su osvojile drugo mjestto u regionalnoj košarkaškoj ligi, osvojile su nadmoćno Kup BiH, a gotovo sigurno - dva, a sigurno - jedno kolo prije kraja ŠAMPIONKE SU BIH. 

Zenicablog je bio uz djevojke cijelim ovim putem, uključujući i mečeve kad ih je, nažalost, podržavalo jedva stotinjak Zeničana. Kako saznajemo, navijači KŽK namjeravaju da pozovu košarkašice u centar grada u petak uvečer, gdje bi one direktno kontaktirale sa sugrađanima, "zagrijavajući aattmosferu" za noć kasnije, kad svi očekuju popunjenu Arenu u 19h (subota). 

Proslava titule je planirana u subotu uvečer, a tri sata prije utakmice, autob sa igračicama i upravom, uz podršku navijača, provozati će "krug" centrom grada. Moguća je i proslava nakon utakmice na Trgu Alije Izetbegovića, ali za sada proslava nakon utakmice nije potvrđena i zvanično. U svakom slučaju, petak uvečer i u subotu cijela Zenica bi trebala biti u znaku dvostrukih šampionki.