19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 28 April 2012 20:10

Čelik se topi prema dnu

Leotar je danas iznenadio Čelik i odnio puni plijen sa Bilinog polja. Trebinjci su slavili sa 3:2, a Vlatko Glavaš, trener Zeničana, preuzeo je svu odgovornost poraza, iako je istakao da su najbolji igrači danas najviše griješili.

"Čestitam Leotaru na pobjedi. Previše smo griješili da bi se mogli vratiti u igru. Ono što može biti najgore za ekipu je kada najbolji igrači čine kardinalne greške, što je to danas bio slučaj. Krivicu za današnji poraz preuzet ću na sebe i nadam se da ćemo do kraja sezone ostvariti sve domaće pobjede i opstati u Premijer ligi", rekao je Glavaš.

Borče Sredojević, trener Leotara, rekao je da je njegova ekipa na početku utakmice iznenadila Čelik kontrama.

"Važna pobjeda za nas, možda i odlučujuća u borbi za opastanak, iako nas očekuje još šest veoma teških utakmica. Ova pobjeda će dosta dobro doći za dizanje samopouzdanja mojih igrača i psihičku pripremu do kraja sezone, jer u ovom tenuku u borbi za opstanak više nije bitan kvalitet već psiha. Kada je u pitanju današnja utakmica, bila više brbena bez dosta ljepote u igri. Čelik smo iznenadili na početku brzim kontrama i odlučili utakmicu", rekao je Sredojević.

Dino Kurbegović - SC Sport.ba