25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 29 April 2012 11:26

SRK Bosna na Korani

Zenički rafteri su učestvovali  na Rafting Euro Cupu, koji je održan u Hrvatskoj (Slunj) narijeci Korani. Na ovom takmičenju učestvovalo je 16 rafting timova Iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Mađarske, Bugarske i Bosne I Hercegovin. SRK "Bosna" iz Zenice je na ovom takmičenju nastupio sa muškom I ženskom seniorskom ekipom.  

Napominjemo da nastup za ovo takmičenje, klub nije imao dovoljno sredstava, tako da nismo bili u mogućnosti doći dan ranije na takmičenje, obezbjediti smještaj za takmičare, izvršiti trening i upoznati stazu za takmičenje što se direktno odrazilo na postignute rezultate.  Pored veoma jake konkurencije rafting ekipa iz susjednih država koje imaju bogato iskustvo i tradiciju u rafting-kajak sportu, naši momci su zauzeli ukupno 9. (deveto) mjesto, dok su djevojke u ženskoj konkurenciji zauzele 3. (treće) mjesto. Najbolji rezultati su postignuti u discipline spust i sprint, dok je disciplina slalom bila zamalo lošija. Organizacija takmičenja I uslovi za takmičenje na rijeci Korani su bili veoma dobri.

 

Rafteri SRK "Bosna" nastavljaju sa aktivnim treninzima I pripreme za naredna rafting takmičenja koja će se održati 12.05.2011.godine u Ključu narijeci Sani -BIH liga, 26.-30.06.2012.godine Euro Cup u Banja Luci na rijeci Vrbas. Najznačajnije takmičenje za naš klub u 2012.godini pored BiH rafting lige je učešće na Evropskom prvenstvu koje se održava u Češkoj 28.08-31.08.2012.godine, gdje naš klub kao najbolji u BiH, nastupa kao reprezentacija BiH. Pored priprema i treninga za takmičenje u našem klubu se realizuju I aktivnosti na realizacij i ekoloških I turističkih projekata sa djecom i omladinom, kao što su "Mala škola u prirodi", Mala škola raftinga, Rafting izleti, Ekološke regate na rijekama širom BiH i dr. Očekujemo da će klub dobiti potrebnu finansijsku podršku za planirane aktivnosti i da će naši momci i djevojke ostvariti još bolje rezultate u rafting I kajak sportu.


EkremTuka

 

Pogledajte galeriju sa takmičenja na portalu Zenica.TV