29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 03 Oktobar 2011 21:48

Čelik 32: Saudijska Arabija 32 Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Rukometaši Čelika večeras su odigrali u zeničkoj Areni testnu utakmicu protiv reprezentacije Kraljevine Saudijske Arabije, koji se nalaze na pripremama u BiH. Rezultat prijateljskog meča bio je 32:32. Naši rukometaši u petak imaju meč protiv visočke Bosne u Areni, uokviru Kupa BiH.

 

U galeriji desno - klikom na foto ili ispod na brojeve, pogledajte nekoliko zanimljivih detalja u izboru našeg fotoreportera Jasmina Hadžića. Prenosimo izvještaj koji smo dobili od RK Čelik.

Odlična medjunarodna rukometna utakmica u Zenici
,,ČELIK'' – SAUDIJSKA ARABIJA 32:32 (16:14)

 U ponedjeljak uveče (3. oktobra) u Gradskoj areni u Zenici, pred oko 800 gledalaca, odigrana je prijateljska međunardna utakmica RK ,,Čelik'' – ,,A'' Reprezentacija Saudijske Arabije. Rezultat nakon 60 minuta je 32:32 (poluvrijeme 16:14 za ,,Čelik''). ,,Čelik'' je posljednji gol primio u zadnjoj sekundi utakmice i na taj način utakmica je završerna neriješeno, iako je ,,Čelik'' vodio čitavo vrijeme utakmice i bio bolji od renomiranog protivnika. Bila je to snažna, jaka , oštra utakmica sa obe strane, na momente sa izvrsnim odbranama i žestokim napadima, gdje su se dvije dobre ekipe smjenjivale i napadima i dobrim odbranama.  Više je to  ličila na borbu za bodove, nego na prijateljski meč. Selektor i trener  ,,A'' reprezentacije Saudijske Arabije Jovica Cvetković (iz R Srbije) imao je na raspolaganju 20 snažnih i spremnih igrača, koje je rotirao i tražio najbolja rješenja, te isprobao više varijanti i u odbani i u napadu.

-    U Zenici smo nakon petnaestak dana priprema u Bosni i Hercegovini imai najbolju organizacju, najbolji ambijent, odlično domaćinstvo i najboljeg protivnika. ,,Čelik'' je jedna zrela, snažna i znalačka ekipa, dale-ko najbolja od svih s kojima smo do sada igrali u Bosni i Hercegovini i mjesto joj je u Evropi – izjavio je selektor i trener Saudijske Arabije Jovica Cvetković.

– Hvala Upravi i igračima ,,Čelika'' na odličnom prijemu i na dobroj utakmici. Vjerujem da ćemo se ponovo vidjeti i u Bosni i u Saudija Asrabiji  – kaže Cvetković.  

-    ,,Čelik'' je pokazao svoju standardnu formu, koja ide uzlaznom linijom. Nadigrali smo ,,A'' državnu reprezentaciju Saudske Arabije, vodili smo čitavo vrijeme utakmice  i zaslužili smo pobjedu, ali šta je tu je – nije sramota sa držanom reprezentacijom jedne države igrati neriješpeno – kaže trener ,,Čelika'' Miki Filipović.

Golove za ,,Čelik'' dali su Davor Kadić 9, Aldin Begagić 6, Edin Bajramović 4, a Davor Lučić i Goran Šarenac po 3 gola, itd. Za Sadijsku Arabiju 10 golova je dao  Hassain Baqer Ekhwan, a Mahdi Radi Al Salem 7 golova.

 ZA ČELIK SU NASTUPILI: Dženan Hadžić,  Ćosić, Dervenčić (1), Gušić, Aldin Bega-gić (6), Šahinović(2) , Kadić (9), Bajramović 4, Begović 2, Starčević, Adnan Begagić, Lu-čić (3), Duvnjak (2), Šarenac (3) i Kasumović.  Trner: Miki Filipović.

 Meč sudili: Nermin Salkanović i Vlado Zeljko (oba Zenica). Penali: za ,,Čelik'' 3, a za za Saudija Arabiju 6 (1 odbrana). Iskluljučenja: za ,,Čelik'' 14 minuta, a za Saudijsku Arabija 6 minuta.

Čitano 3476 puta Zadnji put promjenjen utorak, 04 Oktobar 2011 00:08