19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 03 Oktobar 2014 02:32

BIHAMK: Sigurnost na cesti

Ovogodišnje Evropsko  saobraćajno-obrazovno takmičenje okupilo je predstavnike 22 kluba iz dvadeset zemalja Evrope.

29. Europsko saobraćajno-obrazovno takmičenje djece održano je u periodu od  5. do 7. septembra/rujna u Lilleström-u, Norveška, u organizaciji Norveškog automobilističkog kluba, NAF.

Ekipe,  reprezentacije 22 europska kluba, sudjelovale su u nizu događaja kojima se povećava dječje razumijevanje sigurne biciklističke prakse i pravila u saobraćaju. Europsko takmičenje je vrhunac saobraćajno-obrazovnog takmičenja koje su osvojili na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini.

Ekipa BIHAMK-a  u sastavu Hana Turak, Adina Podanović, Amar Beganović i Eldar Sarajlić, (i vođe ekipe Mersiha Imširović i Saša Janković), koja je predstavljala Bosnu i Hercegovinu ostvarila je zadovoljavajući rezultat koji je u okviru rezultata koje smo postizali posljednjih godina.

“Veoma sam impresioniran razumjevanjem i zrelošću koju su djeca prikazala na takmičenju.  Saobraćajne nezgode se mogu dogoditi u bilo koje vrijeme i u bilo kojoj ulici. To je razlog zašto je neophodno da djeca razumiju i poštuju saobraćajna pravila, odnosno pravila ceste”, izjavio je Predsjednik FIA Regije I nakon završetka takmičenja i podjele priznanja.

Europsko saobraćajno-obrazovno takmičenje ima za cilj pojačati saobraćajnu edukaciju u svakoj zemlji, podučavati djecu saobraćajnim pravilima i, u konačnici, doprinijeti povećanju svijesti o sigurnosti cestovnog  saobraćaja među djecom, saopćeno je iz BIHAMK-a.