20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 09 Oktobar 2011 11:50

Rukomet: Čelik 55 - Bosna 36 Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

rukometnaloptaUtakmica igrana u okviru takmičenja za Kup Bosne i Hercegovine u Gradskoj areni Zenica. Sudije: Muhtarević i Omerefendić (oba Živinice). Delegat: Alija Hasić.  Isključenja: ,,Čelik'' 6 minuta, ,,Bosna'' 8 minuta.
    
RK ČELIK:  Vidimilić, Ćosić, Dervenčić (2), Gušić (6), Ekinović, Aldin Begagić (4), Šahinović (7), Kadić (14), Bajramović (6), Starčević (17 odbrana – postigao 1 gol), Adnana Begagić (3), Lučić (9), Duvnjak, Šarenac (2), Dženan Hodžić (5 odbrana – 2 penala). Trener: Miki Filipović.

 

RK BOSNA PREVENT: Enes Sirćo (12 odbrana), Žiga, Zečević (4), Selimović (10), Bećar (5), Skopljak (3), Burić, Omanović, Balta (1), Ahić (1), Edhem Sirćo, Begović (9), Vranac, Kadić (4), Musa, Semić. Trener: Samir Jamaković.     

Ekipa Rukometnog kluba,,Čelik'', kako je i najavila, sinoć je prosto  pregazila ekipu ,,Bosne'' iz Visokog, u takmičenju za Kup BiH i na taj način se osvetila i vratila ,,milo za drago'' za jedini poraz u prvenstvenoj utakmici u Premijer ligi BiH  baš u Visokom.
 
,,Čelik'' je slavio sa visokih 55:36 i prosto ,,pregazio'' nemoćne  Visočane,  koji su pod raznim pritiscima ,,Čelika'' pobijedili u Visokom.

Najviše golova – čak 14 postigao je sinoć fenomenalni Davor Kadić, a 9 golova u mrežu Visočana je ,,sprašio''  i desni bek ,,Čelika'' Davor Lučić, koji iz utakmice u utakmicu igra sve bolje. Kapiten Emir Šahinović je postigao 7, a bek Edin Bajramović i krilo Edin Gušić po 6 golova. Kompletna ekipa je dobro funkcionisala i često izazivala aplauze zeničke publike. Kuriozitet ove utkamice, što se rijetko dešava u rukometu, je da je golman ,,Čelika'' Dragan Starčević takođe postigao gol, kad je vidio da se inače odlični mladi golman Bosne Prevnet Enes Sirćo nalazi daleko ispred gola.

Inače, ekipa ,,Bosne'', koja je bila u istom satavu i u Visokom kada je pobijedila ,,,Čelik'', samo jednom je u toku utakmice  izjednačila, a ,,Čelik'' je čitavo vrijeme vodio sa više golova razlike.

Bilježimo i  jedan peh ekipe iz Visokog, kada je mladi golman Enes Sirćo (junak utakmice u Visokom sa 25 odbrana), bacivši se za jednom loptom udario u stativu i ,,zaradio'' povredu koljena. Doktor ekipe ,,Čelika'', dr. Salčin ga je pregledao, a zatim je ,,Čelik'' organizovao njegovo prebacivanje u Bolnicu, gdje mu je noga slikana. Na sreću ne radi se o ozbiljnoj povredi. Mladi golman iz Visokog je prilikom iznošenja sa terena
,,zaradio'' dvominutni aplauz za odlične odbrane  objektivne zeničke publike.

- Vratili smo ekipi ,,Bosna-preventa'' milo za drago. Čestitam mojim momcima na pobjedi. Nemamo vremena za slavlje i već od sada spremamo se za novu prvenstvenu utakmicu u Prijedoru, koju moramo dobiti  – kaže trener ,,Čelika'' Miki Filipović.

Pane Škrbić, predsjednik ,,Čelika''  kaže:
- Sad sam još tužniji zbog izgubljenih bodova u Visokom. Utakmica u Zenici protiv potpuno iste ekipe s kojom smo igrali u Visokom i naša sja-jna pobjeda je samo potvrdila da smo mnogo bolji tim od visočana, i da u sportu, na žalost,  nije dovoljno samo biti bolji, već da ima i raznih drugih faktora. Čestitam momcima na izvanrednoj pobjedi i moram naglasiti da je ,,Čelik'' danas najborbeniji tim u Premijer ligi BiH, čime se posebno ponosim – izjavio je Škrbić.

U subotu, 15. oktobra, ,,Čelik'' igra u Prijedoru, protiv domaćeg RK ,,Prijedora'', a pobjedom želi zadržati prvu poziciju na tabeli.  

ŠABANOVIĆ U GLEDALIŠTU

Golman ,,,Čelika'' i državne BiH  reprezentacije, Adnan Šabanović, prvi put je, nakon povrede na prvenstvenoj utakmici u Trebinju i operacije tetive u Zeničkoj bolnici (operisao ga klupski ljekar, ortoped – specijalista dr. Salčin) prisustvovao utakmici ,,Čelik'' – ,,Bosna'' Visoko. Nakon što ga je  oficijelni spiker pozdravio, nastupio je višeminutni aplauz upuićen sjajnom golmanu i čovjeku Šabanoviću.

- Mnogo je teže biti u gledalištu, nego na golu – kaže Šabanović.

- Čestitam mojim klupskim drugovima na odličnoj pobjedi protiv ,,Bosne'' koja je uvijek težan protivnik i jedva čekam da im se pridružim – kaže Šabanović.  Inače, Šabanovićem oporavak ide dobro, a očekuje da će mu za sedam dana biti skinut gips sa desne noge.

Izvještaj preuzet od RK Čelik

Čitano 3700 puta Zadnji put promjenjen nedjelja, 09 Oktobar 2011 11:58