29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 10 Januar 2012 11:52

Prozivka u RK Čelik Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

rkcel1Sinoć je u Gradskoj areni Zenica održana prozivka i prvi trening ekipe RK ,,Čelik'' – jesenjeg pobjednika u Premijer rukometoj ligi BiH. Prozivku je obavio Šef stručnog štaba ,,Čelika'' Miki Filipović, a prvi kondicioni trening je održao trener - prof. Sanjin Aldobašić. Nakon toga se prešlo na rad s loptom, pod rukovodstvom trenera Filipovića.
Prvom sastanku igrača prisustvovali su i predstavnici Upravnog odbora ,,Čelika'' na čelu sa predsjednikom Kluba Panetom Škrbićem, koji se i obratio  prisutim igračima.

- Naši ciljevi u nastavku prvenstvene sezone  ostaju isti: idemo na dva kolosjeka -u prvenstvu borba za baraž i nastup u Ligi 3+3, a u Kupu – ulazak u finale Kupa za 2012. godinu – rekao je Pane Škrbić. – Od vas očekujemo maksimalni rad, red i zalaganje. Mi u ovom prelaznom roku nismo išli na brojčano velika pojačanja: tu je jedino novi lijevi bek internacionalac  Andreas Dominiković i imamo povratak na gol reprezentativnog golmana Adnana Šabanovića, nakon operacije i oporavka, što uz sve vas i veliku borbenost koju ispoljavate na terenu daje garanciju naših dobrih rezultata i ubuduće. Pokušaćemo da još danas, posljednjeg dana prelaznog roka dođemo do još jedog važnog pojačanja, ali o tome ćemo znati danas u toku dana – kaže Škrbić.

Na prozivci i prvom trenigu pojavilo se 18 igrača ,,Čelika''. Opravdano odsutan je bio jedino krilo Edvin Begović (zbog posla), te Adnan Šabanović, koji se nalazi na postoperacionoj rehabilitaciji u Centru ,,Reumal'' u Fonici i ekipi će se priključiti 14. januara.

- Novina je što smo, pored Amera Ekinovića, koji već pola godine nastupa na dvojnu registraciju (pored ,,Čelika'' nastupa i za ekipu RK ,,Kakanj''), što su dvo-jne registacije dozvoljene i mladim igračima Anesu Bečiću (takođe za RK ,,Kaknaj'') te Adnanu Begagiću (za RK Travnik). Takođe, ispisnica je data i mladom Tariku Kasumoviću, koji je privremeno otišao u rukometnu ,,pečalbu'' u Njemačku, a prilikom povratka ima obavezu da se najprije javi ,,Čeliku''  – ističe Škrbić. Trenizi će se održavaju dva puta dnevno u Zenici, a postoji mogućnost da se na nekoliko dana ode i van Zenice, što će se znati u narednih dan-dva.  

ESAD MEHANOVIĆ - POTPREDSJEDNIK

Do sada dugogodišnji član Upravnog odbora RK ,,Čelik'', kao jedan od najaktivnijih članova u ovom klubu Esad Mehanović Eso, na posljednjoj sjednici Upravog odbora ,,promaknut'' je na funkciju potpredsjednika Kluba. Mehanović je u Klubu zadužen za odnose sa igračima, te za marketinške aktivosti.

-    Mehanović ima izuzetno iskustvo i energiju za volontersko bavljenje ovim poslom i spada u red najvrijednijih aktivista ,,Čelika''. Zato je ovo njegovo ,,promaknuće'' pored obaveza i priznanje za dugogodišnji rad u Klubu. Pored njega novi član Upravnog odbora ,,Čelika'' je i ugledni zenički privrednik Zaim Sagdati. Nastavićemo i dalju ,,rekonstrukciju'' Upravnog odbora ,,u hodu'', gdje ćemo neaktivne članove Upravnog odbora  zamjeniti onima koji žele da rade. Nema potrebe da neko formalno ,,stoji'' na spisku članova Upravog odbora. Naravno, rad u Klubu je dobrovoljan i besplatan i mi nikome ništa ne možemo obećati osim kontinuiranog (besplatnog) rada na jačanju i razvoju Kluba, pa su zato  ,,ulazna vrata'' u Klubu svima onima koji žele da rade – stalno otvorena – kaže Škrbić.

Čitano 3216 puta Zadnji put promjenjen utorak, 10 Januar 2012 11:57