29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 10 Januar 2014 05:08

Policija ga traži,on u zatvoru

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo na njihovoj zvaničnoj internet-stranici, kako je "Avaz" već pisao, prema naredbi Općinskog suda u Sarajevu, postavilo je nekoliko potraga za osobama koje su počinile krivična djela, a koje se nedostupne pravosudnim organima. Potjernica je, između ostalog, raspisana i za Nerminom Dizdarevićem (31) zbog krivičnog djela teška krađa. I tu ne bi bilo ništa čudno da se Dizdarević već nekoliko godina ne nalazi u zeničkom zatvoru.

 

- Mom klijentu je prvo u novembru 2008. godine bio određen pritvor, da bi potom bio osuđen na pet godina i tri mjeseca zatvora zbog razbojništva i krađe te se od 2009. nalazi u zeničkom zatvoru. Nakon toga osuđen je zbog drugog krivičnog djela na još osam mjeseci zatvora, a na slobodu bi trebao izaći krajem 2014. godine. Tokom izdržavanja zatvorske kazne nikada nije koristio ni slobodan vikend, bio je čitavo vrijeme u zatvoru i ne znam zašto je potraga za njim raspisana - kazao je u izjavi za "Avaz" Omar Mehmedbašić, Dizdarevićev advokat. Sličan slučaj dogodio se i u septembru prošle godine, kada je MUP KS, također po naredbi Općinskog suda u Sarajevu, postavio na internet-stranici potragu za Dejanom Vukovićem (31) zvanim Super Beba zbog krivičnog djela iznuda.  No, Vuković se tada već mjesec nalazio u fočanskom zatvoru, gdje je izdržavao zatvorsku kaznu zbog krađe automobila i iznude. 

 

- Tačno je da je potraga raspisana po naredbi ovog suda jer se nije javljao na ročišta. Vjerovatno Sud nije bio obaviješten o tome da je upućen na izdržavanje zatvorske kazne i da se nalazi u zeničkom zatvoru pa je potjernica raspisana - kazali su nam iz Odjela za odnose s javnošću Općinskog suda u Sarajevu.