29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 29 Decembar 2011 21:08

BH Fanaticosi pobjedili na sudu Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Šest godina nakon napada i pet godina nakon što je u decembru 2006. počeo sudski proces po tužbi bh. navijača, koji su napadnuti i povrijeđeni u utakmici reprezentacija tadašnje Srbije i Crne Gore sa BiH u Beogradu 13. oktobra 2005., beogradski sud je presudio – Nogometni savez Srbije morati će bh. Navijačima platiti odštetu!

Ovo nam je jučer potvrdio jedan od tadašnjih vođa bh. Navijača «BH Fanaticosa» Izudin Bećirčić Zenga.

 

- Upravo su me zvali iz Fonda za humanitarno pravo, koji nas je zastupao. Preostaje još da dobijemo pismeni otpravak presude, nakon što sudska komisija odredi koliko ko treba dobiti odštete. Zbog načina na koji su nas prisilili da vodimo postupak, odustalo je mnogo navijača. Nas jedanaest je ostalo, jer smo, naprimjer, morali po 250 KM platiti ljekarska vještačenja. Mnogi su zato odustali. Pravda je spora, ali ipak dostižna, kaže Bećirčić.

Na Višem sudu u Beogradu je punih pet godina trajao maratonski postupak po tužbi grupe navijača iz BiH protiv Fudbalskog saveza Srbije, FK «Crvena Zvezda» i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. Jedanaest navijača je iz Mostara, Sarajeva, Tuzle, Zenice i Beča (Austrija).

Čitano 4336 puta