28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /var/www/vhosts/zeblog/www/arhiva.zenicablog.com/images/gigi
Obavijest
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/gigi
petak, 24 Februar 2012 08:37

Galerija: GiGi cakes Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Vjerujem da ste do sada na svojim FB profilima vidjeli poslastice koje se nude pod nazivom „GiGi cakes“ vjerujem da ste ugledali nešto i vama interesantno i sigurno se zapitali gdje ih nabaviti i koliko koštaju.

 

E pa, te slastice prave se u našem gradu, Zenici. Djelo su mlade Zeničanke, supruge i majke, Đemke Sačak Novak, koja se nije dala zbuniti time što nema dovoljno posla za diplomirane pravnike, nego je svojim trudom, vještim rukama, maštom i kreativnošću, odlučila doprinjeti kućnom budžetu. Njene torte su uljepšale mnogo rođendana, poneku svadbu, a i nekoliko kafića u gradu ukrasilo je svoje frižidere upravo njenim slasticama.

 

Ono što je ispočetka predstavljalo pokušaj da se kroz kreativnost razvesele najdraži polako se pretvara u mali biznis, iako mlada „umjetnica“ za sada bježi od te ideje, jer kako sama kaže – „Sve ovo još uvijek vidim kao hobi. Možda, kada bih imala priliku proširiti posao, tada bi se moglo pričati o pristojnoj plati i za mene i za pomoćnicu. Za sada tek pomalo doprinosim kućnom budžetu. Čini mi se da sam daleko od uspjeha jer nemam pravih uslova za rad. Bez obzira na to što imam dosta narudžbi, nemam dovoljno prostora za realizaciju istih, pa samim tim i ne smatram ovo biznisom. Uspjeh bi bio da svojim radom mogu izdržavati porodicu, što mi trenutno djeluje nemoguće. Nadam se da ću nekad steći bolje uslove za rad, imati vlastitu radionicu i pomoćnike koji će, također, kroz užitak pravljenja slastica moći živjeti od toga.“ Da joj pravljenje poslastica ne predstavlja samo „posao“ i izvor prihoda govore i relativno niske cijene njenih „umjetničkih djela“, tako da fondan tortu možete dobiti već od 40KM, što ne zavisi od motiva nego od veličine, odnosno koliko gostiju očekujete na zabavi. Vaše je da smislite temu, prebrojite goste i pozovete nekoliko dana prije zabave kako bi torta bila gotova na vrijeme, a Đemkine vješte ruke završe je sat-dva pred dogovoren termin, tako da vaše goste dočekate sa pravom domaćom poslasticom koja je „tek izašla iz rerne“. „Najveću radost pruža mi osječaj da moje kreacije bude sreću, te u kuće ljudi unose radost.“ – kaže nam Đemka koja je svoj nadimak iz djetinstva iskoristila u nazivu svog „branda“ (Điđi – Gigi).

 

Ukoliko već niste vidjeli Đemkine poslastice to možete učiniti posjetom na link FB profila „GiGi cakes“:

http://www.facebook.com/pages/GiGi-cakes/176762945685959

Ako pronađete nešto interesantno sve informacije možete dobiti putem maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili preko FB profila

http://www.facebook.com/DjemkaSacakNovak

{!jomcomment}  

{gallery}gigi{/gallery}

Čitano 4306 puta

Povezani članci (by tag)