28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 25 Februar 2014 14:26

Demokratska fronta: saopćenje

Kantonalni odbor Demokratske fronte ZDK u potpunosti podržava opravdane proteste građana koji su nastali kao posljedica loše vođene ekonomske politike, privatizacijske pljačke, korupcije i nepotizma na svim nivoima vlasti, u proteklih 20 godina.

 

- U potpunosti podržavamo rad svih plenuma građana, kao demokratskog načina građanskog organiziranja, u cilju ostvarivanja građanskih prava koja su im u proteklom periodu bila uskraćena.

 

- Članovi Demokratske fronte BH, koji su na bilo koji način uključeni u organiziranje protesta i rad plenuma, u svojim aktivnostima mogu istupati isključivo samostalno, kao građani Bosne i Hercegovine koji su direktno pogođeni postojećom socijalno-ekonomskom situacijom, a ne kao članovi DF-a.

 
- Niti jedan član Demokratske fronte BH, nema pravo niti odobrenje,
da na bilo koji način, svojim učešćem ili istupanjem u radu plenuma, koristi ime Demokratske fronte BH u cilju ostvarivanja eventualne vlastite ili koristi za političku partiju čiji je član.


- Smatramo da plenumi građana trebaju ostati maksimalno dosljedni u svom građanskom opredjeljenju i da ne bi trebali dozvoliti bilo kakvo uplitanje u njihov rad od strane političkih lidera ili stranaka, radi eventualnog ostvarivanja lične koristi za pojedinca ili političku stranku.


- Svako eventualni pokušaj uplitanja političkih stranaka u rad plenuma, u cilju ostvarivanja stranačkih interesa ili skupljanja jeftinih političkih poena u ovoj izbornoj godini, građani moraju prepoznati i
u konačnici na demokratski način sankcionisati.

 

 

PRESS DF ZDK