28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 25 Februar 2012 10:51

Ujedinjuju se karate savezi? Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

hase1Obavještavamo vas da je u Sarajevu u prostorijama Olimpijskog komiteta održan sastanak predstavnika karate Saveza sa prostora BiH pod pokroviteljstvom Olimpijskog komiteta u cilju objedinjavanja karatea na cijelom prostoru BiH. Na web stranici olimpijskog komiteta objavljen je sadržaj sa tog sastanka pod naslovom „veliki napredak za karate sport u BiH“. Na sastanku je dat rok od 30 dana da se svi klubovi sa prostora FBiH objedine u jedan Savez a da Olimpijski komitet bude arbitar i garant da će taj zadatak biti u roku izvršen. U pregovorima i budućem Upravnom odboru Federalnog KS je i naš trener Semir Hamzić.

Nakon objedinjavanja karate klubova sa prostora entiteta pristupiće se formiranju krovnog Saveza na nivou BiH. Na sastanku je dogovarana i organizacija karate lige i druge aktivnosti objedinjenog Saveza.

O aktivnostima na ovom planu na vrijeme ćete dobiti potrebne informacije. Prvi naredni korak je sastanak predstavnika Saveza sa prostora FBiH koji bi se trebao održati do srijede a nakon toga vjerovatno još nekoliko sastanaka do organizacije Skupštine svih klubova koja je planirana za 31.03.2012. godine.

Čitano 4046 puta
Više iz kategorije: Nema nas "niđe" »