20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 20 Decembar 2013 02:00

SDP: Podrška Zaimović-Uzunović

Forum seniora OO SDP BiH Zenica podsjeća javnost da je zbrinjavanje pasa lutalica, prvenstveno u nadležnosti lokalnih zajednica. Broj ujeda pasa lutalica, prije svega djece i starijih lica, poprimio je alarmantne razmjere, za što najveću odgovornost snose nadležni organi u Zenici koji, ni četiri godine poslije donošenja zakona, nisu riješili problem azila za pse lutalice.

 

Zastupnica SDP-a BiH u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Nermina Zaimović-Uzunović, sačinila je izmjene i dopune Zakona o zaštiti životinja, kojim je predviđena i eutanazija pasa lutalica, ukoliko u određenom periodu ne budu udomljeni od strane građana, ljubitelja pasa.

 

Zbog ovog zakona, koji je usvojen u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, zastupnica Zaimović-Uzunović doživjela je i doživljava velike neprijatnosti od strane tzv. ljubitelja koji je putem društvenih mreža, javnih protesta i medija izlažu neprimjerenom i primitivnom vrijeđanju, pa čak i da će proći kao eutanazirani psi.

 

Simptomatično je da je malo onih građana koji zastupnici Zaimović-Uzunović daju podršku. To i ovim putem čini Forum seniora OO SDP BiH Zenica, a sve ljubitelje pasa i članove udruženja za zaštitu pasa poziva da udome bar po jednog psa lutalicu, čime bi ovaj problem bio bar djelimično riješen. Ali to ova udruženja neće, čime i u praksi pokazuju da su tu više zbog benefita koja ostvaruju putem udruženja, nego zbog istinskog rješenja problema velikog broja pasa lutalica, kako u Zenici, tako i u drugim gradovima Bosne i Hercegovine.

 

 Forum seniora OO SDP BiH  Zenica