16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 20 Juli 2013 05:12

Zaimović-Uzunović o JMBG

Nermina Zaimović-Uzunović, zastupnica SDP-a u Predstavničkom domu Parlamentu BiH pozdravila je jednoglasno usvajanje četiri zakona na sjednici Vijeća ministara, a posebno Zakona o jedinstvenom matičnom broju građana. 

 

Ona je u izjavi za Fenu kazala da je rješenje koje je doneseno, a koje će kako vjeruje biti podržano i u Parlamentu BiH, konačno  staviti tačku na ovo pitanje zbog čega su hiljade građana "opravdano protestvovale u proteklom periodu."

 

- Umjesto da samo kritikujemo i pričamo o rješenjima, u nadi da do njih neće doći kao što to rade protivnici dogovora i napretka u Bosni i Hercegovini, mi smo zaista dali sve od sebe na postizanju dogovora. Predloženo rješenje je u interesu države BiH, ali što je bitnije naših najmlađih za koje se nadam da više nikada neće biti dovedeni u situaciju u kojoj su se našli zajedno sa svojim roditeljima - kazala je Zaimović-Uzunović. 

 

Dodala je da joj je žao „što neke političke stranke na ovom pitanju pokušavaju na štetu države i dalje ubirati jeftine političke poene.“ 

 

- To se posebno odnosi na SDA koja je već počela napadati dogovoreno rješenje izmišljanjem nepostojećih argumenata. Žalosno je da se radi o onoj istoj stranci koja nam je kroz svoju vladavinu u amanet ostavila današnju ustavnu strukturu BiH, sve zajedno s dva entiteta i deset kantona zbog kojih se trenutno i nalazimo u ovako kompleksnoj situaciji - istakla je Zaimović-Uzunović.