18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 03 Juni 2013 07:03

Stop diskriminacija prosvjetara

Forum mladih općinske organizacije SDP BiH Zenica je održao sastanak sa predstavnicima organizacije „Stop diskriminaciji prosvjetnih radnika“ u Zenici. Na pomenutom sastanku razgovaralo se o dokumentu „Kriteriji o načinu bodovanja kandidata prilikom zasnivanja radnog odnosa nastavnika, stručnih saradnika i odgajatelja i ostalih zaposlenika u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima na području Zeničko – dobojskog kantona“.

 

Na ovaj način predstavnici oganizacije „Stop diskriminaciji prosvjetnh radnika“ dali su svoje komentare i ukazali na svoja neslaganja u određenim dijelovima dokumenta, te dali svoje prijedloge rješenja. Predstavnici ovog udruženja su kazali da bi određene stavke u dokumentu trebalo promijeniti, ali da je dobar signal da se nakon dugo vremena napokon sačinio novi prijedlog kriterija. 

 

Forum mladih SDP BIH Zenica će nastaviti sarađivati sa svim organizacijama koji se u svom radu bave i mladim ljudima i rješavanjem njihovih problema. Tako je i ovo bio jedan takav sastanak, a u narednom periodu će ih biti još sa drugim organizacijama koje se krzo svoj rad bave mladim ljudima gdje će se kroz razg ovor pokušati naći eventualna rješenja  za probleme mladih. 

 
FOM SDP ZENICA

Povezani članci (by tag)