29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 04 Septembar 2012 20:23

SDA o ambulanti za sportiste

Trenutna kantonalna vlast, koja posljednjih mjeseci gubi politički kompas, medijski nastoji stvoriti vještački utisak kako čini društveno korisne poteze. Međutim, radi se, u biti, o skretanju pažnje sa gorućih problema na području Zeničko-dobojskog kantona o čemu, između ostalog, govori i činjenica da se zahtjevi sindikata u oblasti obrazovanja za smjenom aktuelnog premijera ne uzimaju ozbiljno, navodi se u Saopćenju SDA Zenica.


U prilog našim stavovima ide i događaj koji je pompezno najavljivan i putem konferencije za novinare u kantonalnom ministarstvu zdravstva, a održan u nedjelju uz prisustvo političkih dužnosnika SDP-a. U pitanju je otvaranje Ambulante za sportiste pri Kantonalnom zavodu za medicinu rada i sporta. Javnosti je prenesena informacija kako se u okviru ovog, 500 hiljada KM vrijednog pojekta, radi o centru za pružanje usluga rehabilitacije i sistematskih pregleda za sportiste sa područja ZDK. Također, najavljeno je da će ambulanta biti opremljena do kraja godine, a upravo ova najava govori kako je suštinski početak rada predviđen za kraj ove ili početak naredne godine, tako da će se i sportisti i prostorije načekati.


Jasno je, dakle, da se radi o predizbornom triku SDP-a putem kojeg dvije svježe okrečene prostorije želi predstaviti kao savremenu ambulantu za sportiste. Na ovaj način SDP želi kantonalnim i federalnim resursima popraviti katastrofalnu sliku vlastitih političkih poteza dok, istovremeno, njegov trenutni koalicioni partner SBB poziciono djeluje u podjeli pozicija, a opoziciono u rješavanju životnih problema.

 

OO SDA Zenica