28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 23 Maj 2012 15:40

SDA odgovorila SDP-u

Posljednje saopćenje za javnost zeničkog SDP-a o javnim radovima u našem gradu otkriva s jedne više nego ispraznu političku retoriku, i s druge strane, jalov pokušaj da se pobjegne od zbilje. A zbilja je da je Zenica nekoliko godina u procesu infrastrukturne renesanse.


Populistički dovoditi u pitanja najgrandioznije projekte u Zenici u posljednjih nekoliko decenija izraz je elementarne političke, ali i, kako to primjetiše neki građani reagirajući na saopćenje, ekonomske nepismenosti. Zaista, krajnje je iznenađujuće nerazumijevanje razlike između investicionog zaduživanja i zaduživanja s ciljem finansiranja javne potrošnje.

 

Svaki ekonomista i svaki iskreni političar će reći da je ulaganje u infrastrukturu ključ za ekonomski razvoj društva. Za razliku od SDP-a, to u potpunosti razumiju građani ovog grada i to se više nego jasno vidi u njihovim pozitivnim reakcijama na web portalima, ali i svakodnevnim razgovorima.

Na koncu, zanimljivo je da SDP na drugim razinama vlasti podržava investiciono zaduživanje samo u Zenici ne. Ovakav i slični dvolični potezi nisu ništa drugo nego izraz zanimljivog umijeća SDP-a - da uvijek zabija političke autogolove. Stranka demokratske akcije ih u tome neće sprječavati.

 

OO SDA Zenica