28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 07 Avgust 2011 21:16

Pridruži se: Humanitarni iftar Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

ahiUdruženje građana za afirmaciju humanih ideja (AHI),  organizuje humanitarni iftar koji ima za cilj da novcem prikupljenim kupovinom ulaznica za isti, pomogne porodicu Advije Šabanović, samohrane majke 5-oro djece. Najstariji sin treba u 3ći razred srednje škole, njegov brat u 2gi, sestra im u 5 osnovne škole, a blizanci su stari tek 4 godine. Otac im je umro prošle godine u teškim mukama, nakon što su mu oba bubrega otkazala. Nastanjeni su u selu Stranjani, a sa  njima živi i stara nana, koja je stalno bolesna i jedva pokretna.

Žive od penzije, one najminimalnije. Nemaju ni električnog šporeta, ni frižidera, često su gladni... U jednoj od naših akcija smo im donirali veš mašinu (još dok je otac bio živ, ali već teško obolio). Sve je popraćeno i medijski od strane RTV Zenica.
 
Ukoliko i Vi želite dati doprinos da se ovoj porodici pomogne, možete to učiniti kupovinom ulaznice za iftar, koji će biti održan dana 15.8.2011., u prostorijama BZK Preporod, (Dom Armije RBiH). Osim što kupovinom činite dobro djelo i pomažete ovu porodicu, također ćete imati priliku za ugodno druženje sa humanim ljudima i volonterima UG AHI. Ulaznice su već u prodaji, a broj mjesta je ograničen. Također, svoj doprinos možete dati i volonterskim učešćem na dan održavanja iftara, ili eventualno doniranjem nekih prehrambenih proizvoda, osvježenja, poslastica i sl. koji bi se mogli naći na ovom iftarskom meniju. Napominjemo da je naša praksa da svim donatorima po završetku određene akcije šaljemo izvještaje o načinu utroška doniranih sredstava, što naravno neće izostati ni ovoga puta. Ukoliko i Vi želite biti dio ovog humanog projekta, za sve informacije možete se obratiti na brojeve telefona: 061 403 744, ili 061 362 408.
 
Ispred UG AHI, srdačno zahvaljujemo što pružate ruku i pomažete nam da barem za trenutak vratimo osmjeh na lica članova ove porodice.
 
„Ko vjeruje u naknadu, ne škrtari u davanju“

 

Kad ?

ponedjeljak 15.08.2011.

Gdje ?

KUD  Preporod  Zenica

Kako ?

Jednostavno!

Ukoliko ste privrednik i bavite se prehranom - doniranjem  određene količinu vaših  proizvoda koje bi uvrstili u iftarski meni,

Ukoliko ste zaonteresovani  prisustvovati iftaru -  kupovinom ulaznica; cijena je 20KM

Ili , želite nešto skuhati i pripremiti  za iftar - u svakom slučaju nas kontaktirajte!

Napomena:

Po okončanju akcije, svi donatori  će dobiti izvještaj o utrošenim sredstvima uz kopije računa.

I još :

Kao znak zahvale u svim obavještenjima za iftar ćemo naglasili da se iftar organizuje uz vašu pomoć, što ćemo objaviti i na   internet stranici Udruženja (www.ngoahi.org) .

U nadi  da ćete se odazvati našem pozivu i postati naš saradnik u ovoj plemenitoj akciji,

unaprijed zahvaljujemo!

S poštovanjem,  

Emina Hrustić-Islamović

Predsjednica


--
Emina Hrustić - Islamović


Predsjednica Udruženja građana za afirmaciju humanih ideja - AHI
Crkvice L4
72 000 Zenica
www.ngoahi.org

Čitano 3877 puta Zadnji put promjenjen nedjelja, 07 Avgust 2011 21:40