25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 06 Oktobar 2011 18:19

R.I.P. Steve Jobs Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

steve-jobsSuosnivač Apple-a Steve Jobs, vizionarski genij koji je "promijenio svijet" i jedan od velikih američkih pronalazača" umro je u srijedu u 56. godini od raka. - Apple je izgubio vizionara i genijalnog stvaraoca, a svijet je izgubio jedno nevjerovatno ljudsko biće, kazao je sadašnji direktor kompanije Tim Cook u elektronskoj pošti upućenoj zaposlenicima kompanije.

Predsjednik SAD-a Barack Obama istakao je da je Steve bio jedan od najvećih američkih pronalazača, "dovoljno hrabar da misli drugačije, dovoljno smion da vjeruje kako može promijeniti svijet i dovoljno talentiran da to učini".

 

- Amerika je izgubila genija kojeg će se sjećati kao i Edisona I Einsteina i čije će ideje oblikovati svijet kroz više generacija, kazao je gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg komentirajući smrt čovjeka koji je simbol uspjeha kompanije koji su promijenili način života miliona ljudi u svijetu.

- Svako od nas je okružen u svakodnevnom životu proizvodima čiji je on stvaralački genij. Nije pretjerano reći da je promijenio svijet, kazala je australska premijerka Julia Gillard.

Bill Gates, osnivač Microsofta, ocijenio je da će se utjecaj koji će imati na svijet Steve Jobs osjećati "kroz nekoliko generacija".

Rođen u San Francisku 24. februara 1955. godine, Steve Jobs je posljednjih godina imao velike zdravstvene probleme. Obolio je 2004. godine od rijetkog oblika raka pankreasa, a 2009. godine mu je urađena transplantacija jetre.

Na bolovanju od januara, povukao se s dužnosti generalnog direktora 24. augusta i upravljanje prepustio drugom čovjeku Apple-a Timu Cooku.

Čitano 3161 puta