28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 21 Septembar 2011 22:42

Aidin Mahmutović Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

aidin-mahmutovic“Sagledavajući dosadašnji učinak, ocjene su zaista pozitivne. Sezona je dobro krenula, kako za mene tako i za klub. U posljednje tri utakmice, postigao sam odlučujuće golove. Što je najvažnije donijeli su bodove klubu. Treba istaći da su Teplice podmladile ekipu, ali naš cilj je borba za izlazak na evropsku scenu. Trenutno smo na šestom mjestu. Svakako, želimo što dalje dobaciti i u kupu”, apostrofira nekadašnji nogometaš Čelika.

 

Sparta iz Praga je zaslužuje najveći respekt

Potom se osvrnuo na nastupe svojih sunarodnjaka.

“Naša ekipa ne može se ni zamisliti bez Ljevakovića. On je jedan od najboljih igrača! Čajić je mlad nogometaš koji je već godinu dana standardan. Pred njim je blistava budućnost. To su potvrdili brojni relevantni nogometni stručnjaci”.

Aidin naglašava da je prvi kandidat za osvajanje naslova prvaka Češke - Sparta iz Praga.

“Plzen je kvalitetna ekipa.No, s obzirom da igraju Ligu prvaka, mislim da Sparta ima veće šanse da dotakne vrh. Zaslužuju najveći respekt”.

Mahmutović posebno podvlači kako u Češkoj želi ostati do kraja karijere, jer se tu osjeća kao domaći.

“Imam veliko povjerenje kluba i navijača.To me veseli.”

Reprezentacija spada u evropski vrh

Govorio je i o Premijer ligi BiH.

“Redovno pratim dešavanju u bh. prvenstvu preko interneta. Posebno se interesujem za Čelik. Istakao bih da je Sarajevo angažovalo izuzetno kvalitetnog trenera Jiržija Plišeka.On je i u Teplicama naparavio dosta toga pozitivnog. Mislim da je tim sa Koševa zbog te činjenice, po mom mišljenju, prvi favorit za prvo mjesto”.

Na kraju je spomenuo i državni nogometni tim.

”Mislim da imamo jednu od najboljih reprezentacija i vrhunske igrače koji igraju u velikim klubovima. Sjajno zvuči istina da mi uistinu spadamo u evropski vrh.Vjerujem da se možemo plasirati na kontinentalnu nogometnu smotru”, zaključio je razgovor za naš portal Aidin Mahmutović.

 

 

sa-x

Čitano 3960 puta