19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 07 Oktobar 2011 08:31

Zahirović uoči Bilinog Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

adnanzah1Na okupljanje reprezentacije je stigao kao i obično nasmijan i raspoložen. Imao je razloga za to. Adnan Zahirović prošli vikend je sa svojim Spartak Nalčikom savladao u gostima ekipu Tereka, direktnog konkurenta za opstanak u najjačoj diviziji Rusije. Zanimljivo, mladi veznjak je čitavu utakmicu odigrao na poziciji stopera koja mu nije strana još od dana kada je igrao za zenički Čelik.

„Povrijedila su nam se dva stopera i trener me je vratio u zadnju liniju. Stopera sam igrao u Čeliku kada sam tek izašao iz juniora, a trener je bio Marin Bloudek. Sreća sve je prošlo dobro i pobjedili smo u gostima i tako ostali u borbi za opstanak“, rekao je Zahirović za SCsport.ba.

 

Reprezentacija BiH na „njegovom“ Bilinom polju igra sa Luksemburgom, gdje nam treba pobjeda koja nas sigurno vodi u baraž.

„Čuo sam da se u Zenici priprema neviđena atmosfera. Naravno da su navijači svjesni da trijumfom idemo najmanje u baraž, a ostaje nam i utakmica sa Francuzima za direktan plasman na EP. Mislim da trebamo ponoviti igru iz prve utakmice u Luksemburgu kada smo im na početku utakmice postigli golove i riješili susret nakon pola sata igre. Zaista nije bitno ko će istrčati na Bilino polje u petak, najvažnije je da pobijedimo, a nakon toga ćemo pričati o Parizu“, kaže 21-godišnji veznjak.

Selektor Sušić je najavio ofanzivu i moguće je da ostanete na klupi za rezervne igrače, iako ste u zadnjim utakmicama bili standardni član udarne postave.

„Meni je prije svega veliko priznanje što sam uopšte u društvu Džeke, Spahića, Begovića, Rahimića i ostalih saigrača. Ako budem na klupi i to je za mene čast. Ukoliko mi selektor Sušić da priliku pokušat ću kao i uvijek dati svoj maksimum i poginuti na terenu. Lijepo je opet biti na okupljanju reprezentacije i vidjeti svoje najbliže. Za to žive svi nogometaši koji igraju vani“, skroman je Zahirović.

Čitano 3630 puta Zadnji put promjenjen četvrtak, 06 Oktobar 2011 18:38