25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 20 Septembar 2011 03:12

Beganović: Ja sam vojnik kluba Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

elvedin-beganovicTokom prošle sezone asistirao je Abdulahu Ibrakoviću, da bi i ovu dočekao kao asistent Borisu Gavranu. Riječ je o Elvedinu Beganoviću, treneru Čelika, koji je spletom raznih okolnosti preuzeo momčad i polako je počeo vaditi sa samog dna.


"Nakon odlaska Borisa Gavrana odlučeno je da ja vodim momčad do pronalska novog trenera. Prihvatio sam se posla, mada smo na samom početku bili pod velikim pristiskom. Dolazio nam je Olimpic, trebalo je tu utakmicu dobiti pod svaku cijenu i uspjeli smo u tome", za SportSport.ba govori trener Čelika Elveedin Beganović.

"Odmah nakon Olimpica odigrali smo dobru utakmicu na Koševu, no nismo imali sreće. Sarajevo je slavilo, ali i da smo mi pobijedili ne bi bilo nezasluženo. Bod sa Željezničarem nas je opet stavio pod neki pritisak, no znali smo odgovoriti na isti. U Gradišku smo otišli sa samo jednim ciljem, a to je pobjeda. Do iste smo došli sasvim zasluženo i sada koliko - toliko lakše dišemo."

U narednom kolu na Bilino polje dolazi Zvijezda, a Beganović je uvjeren da će njegovi izabranici doći do nove pobjede.

"Zvijezda je kvalitetna momčad, što je pokazala sinoć na Grbavici. Mislim da se dobro brane i da su jako opasni iz kontranapada, te da će na taj način pokušati ostvariti povoljan rezultat u Zenici. Međutim, mi ćemo se pripremiti na takvu njihovu igru i pokušat ćemo zabiti gol na samom početku. Ukoliko u tome uspijemo, mislim da ćemo slaviti. Ova momčad uz Martinovića i Vršajevića može mnogo. Normalno, trebat će im određeno vrijeme da dostignu top formu, ali biće nam velika pojačanja", istakao je trener Čelika.

Iako su iza njega sasvim pristojni rezultati Beganović još uvijek nije razgovarao sa čelnima kluba oko svog statusa, odnosno još uvije ne zna da li će i do kada će sjediti na klupi Zeničana.

"Ja sam vojnik kluba. Rečeno mi je da će se ubrzo i to riješiti, a doista ne želim nakon ove pobjede nešto sada požurivati. Ukoliko čelni ljudi kluba budu smatrali da trebam ostati na klupi onda ću to i uraditi. Ukoliko se pak odluće za nekog drugog, a meni ponude neku novu opciju i to ću prihvatiti. Čelik je ispred svega i sve sam do sada radio samo u interesu Čelika. Dakle, spreman sam se prihvatiti izazova, no ukoliko se i drugačije odluči, neću imati ništa protiv toga", zaključio je Beganović.

ss

Čitano 3726 puta