28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 15 Januar 2012 14:06

Video: Čelik počeo pripreme Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Nogometaši Čelik započeli su danas pripreme za nastavak sezone. Nakon prozivke u klupskim prostorijama na Bilinom polju, okupljenim igračima obratili su se trener Elvedin Beganović, direktor NK Čelik Alija Porča i predsjednik Uprave Senad Sarajlić. Sa igračima su bili i potpredsjednici Uprave, Nihad Perčo i Husein Hinović. Potom su igrači krenuli na teren sa vještačkom travom na Kamberovića polju, gdje je započeo prvi ovogodišnji trening.  Poslušajte i pogledajte šta su igračima rekli Sarajlić, Porča i Beganović, te šta od nastavka sezone očekuju trener Beganović, te igrači Purić i Smriko. Jedino na Zenicablogu petnaestominutni video sa svim detaljima današnjeg okupljanja na Bilinom polju i treninga na Kamberovića polju. 

...Pogledajte video...

 

 

......

Nogometni klub Čelik jesenju polusezonu u Premijer ligi BiH završio je na 7. mjestu i sudeći po današnjim izjavama njegovog predsjednika Senada Sarajlića i šefa stručnog štaba Elvedina Beganovića, Zeničani pripreme za proljetnu polusezonu počinju sa ambicijama da zadrže plasman u sredini tabele.

"Ostali smo bez velikog broja igrača, pokušat ćemo zadržati sadašnji plasman ili ako nam se ukaže prilika napraviti određeni pomak. U nastavku sezone priliku će dobiti mlađi igračima koji prije nisu dobijali veliku minutažu", kaže trener Čelika Beganović.

U zimskoj pauzi Čelik su napustili: Kenan Nemeljaković, Emir Hadžić, Damir Tosunović, Adis Ćulov, Aleksandar Kikić, Darko Mitrović i Haris Seferović.

Iako su prisustvovali današnjem početku priprema, Armin Arnaut i Amel Pjanić karijere će nastaviti u Travniku, odnosno Rudaru iz Kaknja.

Dopredsjednik NK Čelik, Nihad Perčo izjavio je kako su Dejan Martinović i Zoran Brković dobili saglasnost da se pripremama mogu priključiti sa zakašnjenjem od dva dana, dok je Aldin Šišić u Švicarskoj gdje pokušava realizovati transfer.

Novi igrači su Jasmin Smriko povratnik iz Viteza, Armin Mrguda iz TOŠK-a i Bernad Imamović iz Rudara Zenica. Do početka februara kada će otputovati na pripreme u Istru, Čelikovi će nogometaši trenirati u Zenici.

 

 

Čitano 4745 puta Zadnji put promjenjen nedjelja, 15 Januar 2012 16:48