29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 12 Mart 2012 03:02

Zeničani gostuju u Beogradu Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

p19201Koprodukcijski projekat Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i Međunarodnog teatarskog festivala MESS Pismo iz 1920. nakon zvanične selekcije uvršten je u takmičarski program 11. međunarodnog pozorišnog festivala „Slavija“ koji je otvoren u petak, 9.3. Do 17.3, do kada i traje Festival, biće izvedeno devet predstava iz osam zemalja.

 

Predstave Pismo iz 1920. i Kraj partije, pozorišta Atelje 212 iz Beograda jedine su predstave sa prostora bivše Jugoslavije koje će biti izvedene na Festivalu. Pored pomenutih predstava iz Bosne i Hercegovine i Srbije festivalskoj publici će se predstaviti pozorišta iz Rusije, Rumunije, Bugarske, Poljske, Irana i Azerbejdžana. Ovaj pozorišni hit biće izveden na sceni Pozorišta „Slavija“ u subotu, 17.3. u 20:00 sati.

Predstave će ocjenjivati tročlani žiri kojim predsjedava makedonski pozorišni i filmski reditelj Ljubiša Georgijevski, a članovi su profesori Dragana Ćolić-Beljanovski i Raško Jovanović.

Pismo iz 1920. autorski je projekat travničanina Olivera Frljića, koji je izazvao brojne i podijeljene reakcije bh. i regionalne javnosti. U predstavi igraju Adis Mehanović, Saša Handžić, Slaven Vidak i Enes Salković.

Čitano 3480 puta