29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 27 Novembar 2012 07:06

BNP u Sloveniji i Italiji

Višestruko nagrađivana predstava Bosanskog narodnog pozorišta (BNP) Zenica ''Pismo iz 1920.'', rađena u koprodukciji sa festivalom MESS, ponovo ide na višednevnu turneju.
''Ovog puta ansambl predstave godine, koja je autorski projekat regionalne rediteljske zvijezde Olivera Frljića, gostuje u Sloveniji i Italiji. Nakon uspjeha na festivalima i učešća na 7. Joakim Interfestu u Kragujevcu u oktobru ove godine, predstava će danas  izvedena u Mestnom Gledališču u Ptuju, Slovenskom Mladinskom Gledališču u Ljubljani, potom u Trstu u Slovenskom gledališču/Teatro Stabilo 28. novembra i 29. novembra u Prešernovom gledališču u Kranju'', saopštilo je BNP Zenica.


U predstavi koja plijeni pažnju javnosti i nailazi na odlične kritike, a čiji su najbolji pokazatelji učešće na 10 festivala i pet osvojenih nagrada, igraju Saša Handžić, Adis Mehanović, Enes Salković i Slaven Vidak.  Predstava ''Pismo iz 1920.'' je imala svoju premijernu izvedbu u BNP-ovoj 62. teatarskoj sezoni i od tada je gostovala u gotovo svim većim gradovima u BiH, potom Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori.