19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 27 Novembar 2013 00:00

BNP i MUP ZDK: 122

Bosansko narodno pozorište Zenica u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona realizuje zajednički teatarski projekat za djecu i mlade „122“ koji će svoju premijernu izvedbu imati u srijedu, 27.11. u 19 sati. Riječ je o predstavi koja je rađena u režiji Miroljuba Mijatovića, a u predstavi igraju mladi polaznici Dramskog , omladinske i lutkarske scene u okviru koje se producira predstava, a koja je nastala u okviru šireg  projekta Teatra pozitivnih poruka i aktivnosti MUP-a ZDK Policija u zajednici.


Ovom predstavom BNP Zenica daje svoj doprinos kontinuiranoj edukaciji djece o bezbjednosti u saobraćaju i o saobraćajnoj kulturi. Premijera se održava u povodu Međunarodnog dana dramskog odgoja. Posljednjih nekoliko predstava koje BNP Zenica realizira u saradnji sa lokalnom zajednicom i sa vladinim i nevladinim organizacijama dokaz su kako se edukacijom, kroz pozorišnu igru, može govoriti o značajnim pitanjima koja prate odrastanje i sazrijevanje djece i omladine. 

 

Inače, ovo je druga premijera Dječije scene u okviru 64. pozorišne sezone, a četvrta u okviru ovosezonske produkcije BNP-a Zenica. Nakon ove premijere BNP Zenica i DOL scena realizirat će drugu po redu bosanskohercegovačku Smotru dramskog stvaralaštva za djecu i mlade sa posebnim potrebama, koja će biti održana 1. decembra, u povodu Svjetskog dana osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju.