20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 03 Maj 2012 23:06

Dramski studio: prijavi se!

Dramski studio je namijenjen srednjoškolcima i studentima do 25 godine. Rad će se odvijati u grupama koje se formiraju u zavisnosti afiniteta.
Program rada:


• GLUMA (Upoznavanje sa osnovama glumačke igre i pozorišne umjetnosti) Kroz rad na različitim vježbama,(koje su prilagođene uzrastu polaznika) od igara, preko vježbi razvijanja mašte i koncentracije, improvizacije, imitacije, do rada na konkretnim dramskim predlošcima, polazanici uče proces stvaranja pozorišne predstave i kreiranje uloge
• DIKCIJA (Scenski govor je jako važan segment u glumačkoj igri. Sa vježbama pravilnog disanja na sceni, artikulaciji, dinamici glasa, vježbama glasovne transformacije, polaznici se uče jasnom i lijepom pozorišnom govoru i jeziku.
• SCENSKI POKRET (Jednako važan element u glumačkoj igri kao i scenski govor. Pored osnovnih vježbi zagrijavanja i razgibavanja, polaznici ce raditi na artikulaciji svog tijela koji je izvor glumačkog izraza – hod, držanje, razvijanje dramskog karaktera, …)
• JAVNI ČAS – predstave (Prezentacija rezultata rada).

CILJ RADIONICE
Pored edukacije i upoznavanja sa osnovama pozorišne umjetnosti, naš cilj je i da se vratimo kvalitetnoj igri, koja je suština glume, a i zdravog odrastanja. Da učimo jedni od drugih, da inspirišemo jedni druge, da radimo na strpljenju, otvorenosti i razumijevanju, jer teatar ima i vaspitnu ulogu u našem životu.
Radionice će se održavati jednom sedmično, trajanju od 90 minuta.
Voditelj radionice je Selma Mehanović, dipl.glumica.

dramskistudio2