29 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 28 Oktobar 2011 09:29

Rukometaši u Ljubuškom Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

rukometcelik1Pred 8. Kolo Premijer lige BiH, gdje ,,Čelik'', zajedno sa ,,Slogom'' iz Doboja vodi na prvenstvenoj tabeli, ,,Čelik'' se ozbiljno priprema za ovaj, možda i jedan od njavažnijih susreta u ovom prvenstvu - za  utakmicu protiv Zrinjskog iz Mostara.

-    Utakmica se igra večeras i to u Ljubuškom, u dvorani RK ,,Izviđača'', jer je ,,Zrinjski'', nakon utakmice sa ,,Krivajom'', zbog incidenta, kažnjen sa dvije utkamice neigradanja u svojoj dvorani u Mostaru – kaže sekretar Kluba Nehru Koluh.

 

– Početak utakmice je u 18.30 sati – ističe Koluh.

-    Pripreme za važnu utakamicu sa ,,Zrinjskim'' teku dobro. Igrači marljivo rade, a za ,,Zrinjski'' pripremamo i neka iznenađenja. Tamo će igrati u ovom trenutku najspremniji igrači ,,Čelika''. Pošto se utakmica igra u Ljubuškom, neće nas zavarati ni činjenica da oni neće imati podršku iz publike kao u Mostaru, niti što zbog kažnjavanja u ,,Zrinjskog'' neće igrati neki igrači, prije svega odlični Zadro, koji je takođe pod sankcijama Rukometnog saveza BiH. Stara izreka  je - da je ,,ranjeni lav'' uvijek najopasniji, ali mi ipak ,,Zrinjskom'' idemo u goste da bi se nadigravali, jer to je dobra i ekipa iznenađenja, koju vodi dobar rukometni stručnjak Zoran Dokić. Naravno – ako se ukaže prilika - idemo na pobjedu, jer to je sportski. Ne idemo u Ljubuški sa ,,bijelom zastavom''! – kaže trener ,,Čelika'' Miki Filipović.

 Desni bek ,,Čelika'' Davor Lučić kaže:

-    Igrao sam za ,,Zrinjski'' i to je uvijek bila i jeste  ,,opasna'' ekipa.  Igraćemo ,,muški'' i uz kolektivnu igru možemo doći do novih bodova. Drugi Davor, Davor Kadić, krilo koji je u posljednje vrijeme golgeter tima takođe ističe:

-    Raspoloženje u ekipi je dobro. Dobro se spremamo se za ,,Zrinjski''.  Sigurno je da ćemo se u Ljubuškom boriti do posljednjeg atoma snage, a borbenost je naša vrlina i glavna snaga. Rezultat će doći sam po sebi – kaže Kadić. Mladi bek Mirza Dervenčić, koji je bio heroj utakmice u Mostaru i ,,fasovao'' udarac u arkadu, kada je prije dvije godine ,,Čelik'' u Mostaru slavio pobjedom u takmičenju za Kup, takođe je optimista pred put u Ljubuški:

-    Daću sve od sebe i u Ljubuškom, a ako budemno igrali ,,svoju igru'' rezultat neće izostati. Uostalom, ,,Zrinjski'' mora biti u nervozi, jer  igra kod ,,kuće'', a mi možemo utakmici pristupiti bez nervoze   – kaže Devenčić.  ,,Zdravstveni bilten'' igrača ,,Čelika'' je dobar. Jedino jedan  od ponajboljih igrača ,,Čelika'', bek Edin Bajramović nije, zbog manje povrede trenirao dva dana, ali se danas priključio ekipi i siguran je putnik za Ljubuški.

Čitano 2693 puta Zadnji put promjenjen petak, 28 Oktobar 2011 09:42