29 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 09 Novembar 2011 21:11

Gračanica: Nova pobjeda Čelika Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

rkcel1Pobjedom u Gračanici, nad ekipom istoimenog kluba – RK ,,Čelik'' se u Kupu BiH plasirao među 8 najboljih ekipa u državi -   Rukometaši ,,Čelika'' nastvaljaju svoj pobjedonosni hod na dva kolosjeka – u Kupu BiH  i prvenstvu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Večeras (srijeda) ekipa RK ,,Čelika'' je pobijedila solidnu ekipu RK ,,Gračanice''  u Gračanici rezultatom 31:34 (poluvrijeme 17:16)  i na taj način se plasirala među osam najboljih ekipa u državi, uključujući  i ekipe RK ,,Borac''- Banja Luka, RK ,,Izviđač'' - Ljubuški i RK ,,Bosna BH gas'' Sarajevo, koje su se u kao članice Regionlane lige plasirale direkno u četvrtfinale.
    

Ekipa ,,Čelika'' je igrala onoliko koliko je bilo potrebno da ostvare novu pobjedu, koja ekipu vodi u četvrtfinale Kupa. Početak utakmice ,,Čelikovci'' su otvorili dosta nonšalanto i podcjenjivački prema ekipi – domaćinu, što se osvetilo i na rezultatu, pa je nakon solidnog voćstva ,,Čelika'' - RK ,,Gračanica'' izjednačila, a u zadnjim sekundama poluvremena i povela rezultatom 17:16.   

U drugom poluvremenu RK ,,Čelik'' je zaigrao ozbiljnije i utakmicu mirno priveo kraju (31:34). Najviše golova za ,,Čelik'' je postigao Emir Šahinović – ukupno 12 (6 iz penala), zatim Aldin Begagić (8) i Bajramović (5 golova). Kod ,,Gračanice'' po 8 golova su postigli Buljugija i Alibegović.

-    Ekipa ,,Gračanice'' se pokazala kao dobar protivnik. Ne znam kako oni tako slabo ,,kotiraju'' na prvenstvenoj tablici Premijer lige. Mi smo kvalitetnija ekipa, a za osam dana s njima igramo drugu, ovoga puta  prvenstvenu utakmicu i moraćemo se za tu utakmicu bolje pripremiti - kaže trener RK ,,Čelika'' Miki Filipović.   

Predsjednik ,,Čelika'' Pane Škrbić ističe:

-    Mi ne krijemo ambicije da idemo u daljim takmičenjima u državi na dva fronta: u Kupu sada smo se plasirali među osam  najboljih ekipa u državi. Priželjku-jemo da se plasiramo i među četiri najbolje ekipe, pored, vjerovatno ,,Bosne BH Gasa'', ,,Izviđača'' i ,,Borca'', te da organizujemo završnicu finala Kupa u Gradskoj areni. Sve bi to bilo u funkciji popularizacije rukometa u Zenici i okolini, gdje bi pokušali da u Arenu dovedemo ,,čitavih''  6.000 posjetilaca  – kaže Škrbić. – Što se prvenstva tiče, želimo je-dno od prva tri mjesta na tabeli Premijer lige BiH i za sada nam dobro ide, a tako bi ušli u baraž za Regionalnu rukometnu ligu. Ja znam da je sve ovo što se događa i stalni zahtjevi za pobjede predstavljaju veliki prtisak na igrače i stručni štab, ali mi smo sami izabrali tako velike ciljeve i na njima istrajavamo, kako bi na najbolji način obilježili 60 godina rukometa u našem gradu.  Uostalom, valja posebno  istaći, što rijetko naglaša-vamo  da je ekipa ,,Čelika'' u ovoj godini pobijedila sve utakamice – a slovom i brojem za godinu dana izgubili samo  jednu jedinu utakmicu  – onu od Bosne Prevent u Visokom, kojoj  smo u pobjedi u Kupu zatim dali 19 golova razlike!   – dodaje Škrbić.
    

U subotu, 12. novembra u derbi susretu devetog kola Premijer lige ,,Čelik'' doče-kuje odličnu ekipu RK Devente. Utakmica počinje u 19.00, a  očekuje se rekordan broj posjetilaca. Ljubitelji sporta – dođite u Arenu u subotu i uživajte u dobroj utakmici!

Čitano 3019 puta Zadnji put promjenjen srijeda, 09 Novembar 2011 23:15