28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 13 Avgust 2011 12:23

Video: Jašarevići dobili trojke Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

3jasarevic1Radost i sreća uselili su se od jučer poslijepodne u dom porodice Jašarević u Zenici. Amresu, zaposleniku BH Telecoma i njegovoj supruzi Almi, radnici IK banke, porodičnu atmosferu upotpunjuju troje preslatkih mališana, dvije djevojčice i dječak.

Alma se porodila prije nekoliko dana u Kantonalnoj bolnici Zenica. Prije jučerašnjeg izlaska, razgovarali smo sa sretnim roditeljima, koji su osam godina u braku.

- Prvo, pa trojke. Želim posebno zahvaliti doktoru Maliku Šestiću koji je vodio trudnoću, te izvršio porod, i to kao čovjeku, ali i kao ljekaru, te osoblju Službe za porodiljstvo, kao i ljudima iz Službe za transfuziologiju i dr. Almi Petrušić, koji su također pokazali izuzetnu profesionalnost, kaže nam Amres.

Od Alme i Amresa saznajemo da su do trećeg mjeseca trudnoće i oni, ali i ljekari "govorili o dvojkama".

 

- Nakon jednog pregleda u trećem mjesecu trudnoće doživjeli smo svi pozitivan šok, kada je utvrđeno da su trojke. Dječak za sada zbog težine ostaje na odjelu, a djevojčice idu sa mnom. Ljekari su rekli da će nam brzo i on doći i tada ćemo vas zvati da nas posjetiti kući. U međuvremenu će i njih troje imati imena, kazala nam je Alma.

Kako su nam rekli u KBZ Zenica, u posljednjih godinu dana trojke u ovoj ustanovi dobili su Emina i Ferid Šabanović iz Koprivne kod Zenice, te bračni par koji živi u Sarajevu, a spletom okolnosti supruga se porodila baš u Zenici.

 

 

 

Čitano 5492 puta Zadnji put promjenjen subota, 13 Avgust 2011 12:36