12 Juni 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 01 Decembar 2014 22:29

Roki i Idriz na slobodi bez pritvora

Za Rokija Sejdovića i Idriza Hamidovića, koji su u subotu uvečer pravili haos na zeničkim ulicama u bijegu od policije, postupajući tužilac Tužilaštva Zeničko - dobojskog kantona neće ni zatražiti pritvor, te su oni pušteni na slobodu, saznaje "Avaz".

 

Stručni saradnik u Tužilaštvu Zeničko - dobojskog kantona Azra Isaković potvrdila je da tužilac nije zatražio pritvor, te kazala da "do 14 sati danas Tužilaštvo još nije zaprimilo Izvještaj od policije".

 

Policija tereti Sejdovića i Hamidovića za "nasilničko ponašanje" i za "ugrožavanje javnog prometa". Podsjećamo, Hamidović i Sejdović su na kružnom toku Metalurg u centru Zenice izazvali saobraćajku udarivši Audijem u kojem su se nalazili u Pežo ispred sebe, da bi potom fizički nasrnuli na vozača, te prolaznika, koji ga je pokušao zaštititi.

 

Potom su, u bijegu od policije, oštetili još šest automobila, da bi se pokušali sakriti u stanu kojeg koriste u zeničkom naselju Crkvice, gdje su ih pronašli i priveli specijalci Jedinice za podršku MUP-a.

 

AVAZ