02 Oktobar 2023
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 04 Septembar 2014 15:50

MUP ZDK: Pripreme za utakmicu

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova  Zeničko-dobojskog kantona je obaviještena od strane Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine da će se dana 09.09.2014. godine, na stadionu Bilino polje u Zenici, odigrati međunarodna nogometna utakmica između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Kipra.

 

Obzirom da  se radi o veoma značajnoj međunarodnoj utakmici, na nivou Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je formiran Štab za koordiniranje i usmjeravanje aktivnosti na obezbjeđenju naznačene nogometne utakmice, te je sačinjen Plan mjera i radnji, na osnovu kojeg će službenici ove Uprave preduzeti sve potrebne mjere, kako bi se navedena utakmica održala u bezbjednim uslovima i kako bi bilo spriječeno bilo kakvo ugrožavanje lične i imovinske sigurnosti građana i gostiju.   

 

Danas, 04.09.2014. godine, u službenim prostorijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona policijski komesar Šut Semir je održao sastanak sa članovima Štaba, na kojem su izdefinisani svi konkretni zadaci i obaveze nosilaca zadataka iz naznačenog plana, kao i način i dinamika realiziranja svih aktivnosti u skladu sa odredbama Zakona o unutrašnjim poslovima Zeničko-dobojskog kantona i Zakona o policijskim službenicima Zeničko-dobojskog kantona. Tom prilikom je naglašeno da će se u narednim danima održati sastanci sa predstavnicima Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i zaštitarskih agencija koje će biti angažovane, kako bi se razgovaralo o svim aspektima obezbjeđenja ovog sportskog događaja, kao i zajedničkim aktivnostima koje će se poduzimati u skladu sa Zakonom o bezbjednosti održavanja sportskih takmičenja u Zeničko-dobojskom kantonu, u kojem su decidno definisana protivpravna ponašanja prije, za vrijeme i nakon održavanja sportskog događaja, obaveze i odgovornosti organizatora, redarskih službi i gledalaca, kao i prekršaji i sankcije za utvrđena protivpravna ponašanja.  

  

URED POLICIJSKOG KOMESARA