16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 26 Januar 2014 01:15

Tabaković nije došao na sud

Na Kantonalnom sudu u Novom Travniku Emir Tabaković (22) iz Zenice trebao se izjasniti o krivici prema optužnici Tužilaštva Srednjobosanskog kantona, kojom ga terete za ubistvo Zaima Kajmaka (50), ranjavanje njegovog brata Nedžada (56) i Arnela Neslanovića (26) iz Busovače. 

 

No, Tabaković se na suđenju nije pojavio iako je Tužilaštvo u optužnici, podignutoj početkom januara, tražilo određivanje mjere pritvora. Umjesto njega, pojavio se njegov advokat, a zašto Tabaković nije u pritvoru, odnosno zašto je pušten iz pritvora, ni prošli put nam nisu željeli govoriti u Tužilaštvu, dok su s Kantonalnog suda kazali kako su mu oni tri mjeseca produžavali pritvor, nakon čega je prestala njihova nadležnost. Neslužbeno smo saznali da policija ni nakon nekoliko pokušaja nije uspjela pronaći Tabakovića na adresi u Zenici. Ipak, informaciju da je on u bijegu ili na slobodi jučer nisu željeli potvrditi ni iz Kantonalnog suda ni iz Tužilaštva. 

 

Tužilaštvo SBK podiglo je početkom januara optužnicu protiv Tabakovića iz Zenice, koji se tereti za ubistvo Zaima Kajmaka (50) iz Viteza i teško ranjavanje njegovog brata Nedžada (56) te Arnela Neslanovića (26) iz Busovače u pucnjavi koja se 27. septembra prošle godine dogodila u noćnom klubu “Vila” u mjestu Nadioci pored Viteza.  Nakon fizičkog obračuna sa jednom osobom izvan kluba, Tabaković, koji je bio u alkoholiziranom stanju, vratio se za šank te ušao u konflikt s više osoba, među njima i s braćom Kajmak. Počeo je pucati iz pištolja te ranio Nedžada Kajmaka i Arnela Neslanovića, dok je u pravcu Zaima pucao više puta, pogodivši ga u nogu i prsa (avaz).