18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 23 Juli 2013 17:17

Uhvaćen ubica poštara

Pripadnici Uprave policije MUP-a ZDK danas  su u Šijama kod Tešnja uhapsili S.A. (18)  pod sumnjom da je 11. jula ove godine u unajmljenoj kući u Šijama kod Tešnja, s više udaraca tupim predmetom usmrtio mjesnog poštara Nusreta Mehinovića (58).  Ubica je prebačen danas poslijepodne u Zenicu, u sjedište MUP-a ZDK.

 

U Šijama doznajemo da je riječ o Adnanu Sadikoviću koji je danas oko 14 sati u 30 minuta pod jakom policijskom pratnjom napustio Tešanj. Povodom hapšenja danas je u Tešnju boravio i  Fahrudin Bećirović,  policijski komesar Uprave policije ZDK.

 

"Nakon vještačenja tragova i prikupljenih dokaza sa terena, nakon obavljenih više razgovora i uzetih izjava od određenih lica koja se dovode u vezu sa žrtvom, mi smo došli do izvršioca ovog krivičnog djela za koje postoje osnovi sumnje da je počinio krivično djelo. Radi se o S.A. iz MZ Šije", kazao je Bećirović, upućujući zahvalnost mještanima Šija i službenim osobama koje su bile angažirane na ovom slučaju.

 

Mještani Šija su proteklih dana, iako u strahu, isticali da je Mehinović bio rado viđen u svakoj kući. Niko nije mogao ni naslutiti motiv ubistva, posebno zbog činjenice da je tih dana dijelio penzije za oko 250 korisnika u Šijama i Doboj Jugu. Kobne večeri, 11. jula kod sebe je, kažu u Šijama mogao imati oko 2.000 KM. Zabunu u istragu unijela je činjenica da ubica nije odnio novac.

 

Od mještana Šija, koji su zahtijevali anonimnost doznajemo da je Sadiković bio problematičan. Dva slučaja lažne dojave o podmetnutoj bombi u OŠ „Mustafa Mulić“ u Šijama i Srednjoj stručnoj školi u Tešnju (o čemu smo pisali) pripisuju se njemu kao i često nasilničko ponašanje. Doznajemo da je prije pet godina pobjegao od kuće i privremeno utočište pronašao upravo kod ubijenog poštara. S obzirom da postoje je indicije da su na poštarevom tijelu, uz oko 30 smrtonosnih povreda, pronađeni i tragovi seksualnog nasilja, mnogi smatraju kako je moguće da se Sadiković  osvetio za seksualno zlostavljanje kada se kao 13-godišnjak sklonio kod Mehinovića.

 

"O motivima trenutno ne možemo govoriti. To je u nadležnosti Tužilaštva. Kada budemo imali više detalja o svemu ćemo upoznati javnost", kazao nam je komesar Bećirović. Adnan Sadiković je danas oko 14.30 minuta pod jakom policijskom pratnjom napustio Tešanj, a popodne je predan  u Zenicu. 


tesh 009b