20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 02 Juni 2013 14:17

Kombi usmrtio Jaganjca

48-godišnji Rusmin Jaganjac kojeg je u subotu večer u ulici Travnička cesta u Zenici udario kombi preminuo je tokom noći na Odjelu intenzivne njege u Kantonalnoj bolnici Zenica. 

 

Prema riječima dežurnog ljekara Urgentnog bloka Kantonalne bolnice u Zenici, on je dovezen sa teškim povredama te je odmah prebačen na Odjel za intenzivnu njegu, ali su ljekari oko 23:00 sata samo mogli konstatovati smrt. Još je nepoznat vozač kombija koji je pobjegao s mjesta nesreće. MUP ZDK nastavit će raditi na rasvjetljavanju ovog događaja. 

Rusmin Jaganjac (48) je dugogodišnji nogometaš NK Zenica, ranije ZSK-a. Nastupao je za još nekoliko bh. klubova, uključujući zeničke malonogometaše "Drugari", NK Žepče  i klub iz Bosanske Krupe. Iza  „Ruleta“ su ostali sin i kćerka, mladi 18-godišnji prvotimac NK Čelik Vedad i kćerka Almedina (15),  koja kao košarkašica nastupa u juniorkama BH Starta.

Povodom saobraćajne nesreće koja se u subotu naveče desila u Zenici, u kojoj je poginuo biciklista a vozač automobila pobjegao sa mjesta nesreće, Biciklističko udruženje ''Giro di Sarajevo'' uputilo je protest izvršnoj vlasti i zahtijeva što bržu istragu da bi se vozač izveo pred lice pravde, saopćeno je iz Udruženja ''Giro di Sarajevo''. 

- Pošto živimo u državi u kojoj je saobraćajna kultura na izrazito niskom nivou, ovakva nesreća nije preveliko iznenađenje. Vozači koriste vozila koja tehnički nisu ispravna, voze bez validnih vozačkih dozvola, a sve to uslovljava neefikasan rad organa policije i neadekvatne sudske i prekršajne kazne za počinioce prekršaja - saopćeno je iz Udruženja.  Udruženja ''Giro di Sarajevo'' apelira da se pooštre mjere zaštite učesnika u saobraćaju od vozača, biciklista, pješaka, pa i policajaca koji ne poštuju saobraćajne propise, te da se greške počnu ispravljati, krivci kažnjavati a saobraćajna infrastruktura graditi.