28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 18 Decembar 2012 20:15

Akcija specijalaca u Zenici

 

Policija ZDK je uhapsila muškarca za kojeg se sumnja da je u martu na području Teslića silovao 15-godišnju djevojčicu. Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o Vernesu Imširoviću iz naselja Karaula kod Travnika.  On od marta mjeseca bježi organima gonjenja, a uhapšen je na nepoznatoj lokaciji u Zenici. Hapšenje su obavili pripadnici Jedinice za podršku MUP-a ZDK  specijalci kantonalne policije, uz saradnju i pomoć pripadnika specijalne jedinice MUP-a Srdenjobosanskog kantona.

 

Uhapšeni će biti predat Kantonalnom tužiocu na dalje postupanje. MUP Srednjobosanskog kantona (SBK) je raspisao potjernicu za Vernesom Imširovićem, osumnjičenom da je silovao učenicu Osnovne škole “Stevan Dušanić” u Pribiniću, kod Teslića.

 

Jedinica za posebne operacije MUP-a SBK, pojačana inspektorima CJB Doboj, mjesecima je bez uspjeha pretraživala gotovo nepristupačan teren oko vlašićkih sela Karaula i Gradina, lokaciji gdje je posljednji put registrovan signal Imširovićevog mobilnog telefona.

 

Imširović je sa suprugom i maloljetnim djetetom živio u  drvenoj baraci u selu Gradina, nedaleko od Turbeta. 

Podsjetimo, on je osumnjičen da je 24. marta ove godine u Pribiniću silovao četrnaestogodišnju učenicu devetog razreda. Silovatelj je uvukao u auto nesretnu djevojčicu, a zatim se odvezao na lokalni put iza crkve u Pribiniću i silovao djevojčicu, nakon čega ju je izbacio iz auta i pobjegao. Policija je tokom istrage utvrdila da je osumnjičeni upravo Imširović, koji je poznat policiji po izvršenju težih krivičnih djela, među kojima su kako saznajemo i seksualni prestupi.

 

Osumnjičeni silovatelj je prepoznat po ožiljku na licu, star je oko 30 godina i mjesecima se krio u vlašićkim selima u okolini Turbeta.

 Policija je još ranije uhapsila Jovana Lazarevića iz Brčkog, koji je osumnjičen za pokušaj silovanja radnice iz obližnjeg sela Đulići, svega nekoliko sati nakon silovanja učenice. Prema martovskim medijskim izvještajima, silovatelj i Lazarević su bili zajedno u golfu “dvici”.

 

(agencije/NN)