24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 28 Mart 2012 15:25

Press NK Čelik Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

glavas-porca1Novi šef stručnog štaba zeničkog Nogometnog kluba (NK) "Čelik" je proslavljeni bh. reprezentativac Vlatko Glavaš, koji je danas predstavljen na Bilinom polju.
Direktor Kluba Alija Porča je istakao da je ugovor sa Glavašem potpisan do kraja sezone, plus još dvije godine. "Drago mi je što smo uspjeli postići dogovor sa trenerom, kao što je Vlatko. Ugovor je na duže staze što govori da imamo ozbiljan plan i program šta želimo napraviti u budućnosti. Nadam se da ćemo uspjeti napraviti ono što zajednički želimo i Vlatko i mi", rekao je Porča.

Glavaš se zahvalio svima na podršci, naglasivši da "nema čarobni štapić", ali da želi sa "Čelikom" skupiti što više bodova i pokušati sastaviti dobru ekipu za iduću sezonu.
"Nisam dobro upućen u igrački kadar, jer ove godine sam imao smrtni slučaj, pa sam se posvetio tome i nisam pratio redovno našu ligu, ali sam iz razgovora sa kolegama trenerima, saznao da 'Čelik' ima dobru ekipu i da sigurno zaslužuje bolje mjesto na tabeli od ovog na kojem se sada nalazi", kazao je Glavaš. Glavaš će na klupi "Čelika" naslijediti Elvedina Beganovića, koji je prošle sedmice podnio ostavku. Novi trener svoj debi na klupi imaće za dva dana u Sarajevu protiv "Olimpica".

Kako je najavljeno, danas u 15.30 sati biće održan sastanak sa ekipom i prvi trening na Bilinom polju. Vlatko Glavaš igračku karijeru počeo je u bugojanskoj "Iskri", poslije toga je igrao za nekoliko njemačkih klubova, a za reprezentaciju BiH igrao je od početka, saopštio je NK "Čelik". Poslije završetka igračke karijere Glavaš se posvetio trenerskom poslu, a prvi angažman imao je kao trener bh. reprezentacije u mandatu selektora Blaža Sliškovića. Poslije odlaska iz reprezentacije radio je u Premijer ligi kao trener "Olimpica" i "Slobode".

foto: J. Hadžić

Čitano 3519 puta