28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 08 April 2012 22:20

Foto: Kumite Kup 2012 Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

U sportskoj dvorani Industrijske škole u Zenici, održano je Otvoreno prvenstvo u Tradicionalnom karateu „Kumite – 2012“. Organizator ovog takmičenja bio je Karate klub „Kumite“ iz Zenice uz podršku Tradicionalne karate – do asocijacije BiH, a na istom je učešće uzelo oko 160 takmičara iz 14 karate klubova, od toga tri gostujuća prijateljska kluba iz Republike Hrvatske: Karate klub „Gradina“ iz Donjeg Zemunika, Karate klub „Petrina“ iz Bibinja i Karate klub „K – 1“ iz Rijeke.

 

Obzirom da je prvenstvo u Tradicionalnom karate-u po prvi put održano u Zenici, odziv klubova učesnika je bio zadovoljavajući. Prepune tribine su svjedočile da je za ovim takmičenjem i interes naših sugrađana bio veliki, a takmičari su svojim odličnim nastupima u nekoliko disciplina oduševljavali sve prisutne.

Takmičari kluba domaćina su i na svom terenu demonstrirali odličan karate. Osim standardnih osvajača medalja iz našeg kluba medalje su osvajali i naši najmlađi predstavnici. Iako je konkurencija bila mnogo jača nego na prošlim takmičenjima, takmičari kluba domaćina su i ovaj put osvojli mnoštvo medalja i priznanja.

Karate klub „Kumite“ će u narednom periodu vršiti upis novih članova u Tae-bo grupu rezervisanu samo za polaznike nježnijeg spola, te upis novih članova u Školu samoodbrane samo za starije polaznike. Osim navedenog u planu i programu aktivnosti za 2012.g. članovi ovog kluba će nastupiti na još nekoliko domaćih i međunarodnih takmičenja, a od Reprezentacije očekujemo poziv za Europsko prvenstvo koje se ove godine održava u Poljskoj.

Ostale fotografije korisnici Facebooka mogu vidjeti klikom ovdje

Čitano 3954 puta

Povezani članci (by tag)