29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 31 Januar 2012 02:40

Fuad Kasumović Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Zamjenik ministra financija BiH u tehničkom mandatu Fuad Kasumović, koji je kandidat za tu dužnost i u sljedećem, već duži niz godina krši zakon koristeći naknadu za odvojeni život dok ga skoro svakodnevno vozač vozi u mjesto življenja Zenicu, objavila je agencija Srna pozivajući se na izvore bliske Uredu revizije institucija BiH. Neimenovani izvor Srne navodi kako je u preliminarnim revizorskim izvještajima evidentirano da Kasumović naknadu za odvojeni život koristi od proljeća 2007. godine. Podsjećamo, Fuad Kasumović spominjao se među onima koji su dobili novac za adaptaciju stana. Centar za istraživačko novinarstvo objavio je kako je riječ o 65.497 KM.  Vidi link

U procesu protiv Dragana Čovića i Edhema Bičakčića, koji su bili optuženi da su kao čelnici Vlade FBiH nezakonito odobrili više od sedam milijuna KM za stambeno zbrinjavanje dužnosnika, Fuad Kasumović našao se na popisu osoba koje su dobile "kadrovske stanove", a poslije ih otkupile. Čović i Bičakčić su oslobođeni optužbe, a Kasumović je tvrdio kako novac koji je Vlada FBiH odobrila nije dobio.

Kasumović je, podsjećamo, na jednoj sjednici Zastupničkog doma državnog Parlamenta krajem prošle godine, na kojoj se raspravljalo o proračunu BiH, rekao kako se ''stidi se što je zamjenik ministra u državi koja toliko novca baca''.

bitno.ba

Čitano 4555 puta

Povezani članci (by tag)