16 Juni 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 24 Novembar 2014 22:17

ZDK: konkurs za prijem pripravnika

Vlada ZDK objavila je Javni poziv poslodavcima za program sufinansiranja aktivnih mjera za prijem pripravnika za period 2014/2015 godina. Za podsticaj zapošljavanja mladih nezaposlenih osoba – 100 + VSS pripravnika Vlada ZDK iz budžeta osigurava sredstva u ukupnom iznosu 480.000 KM, a iz kojih će se u 2014/2015. godini putem JU Služba za zapošljavanje ZDK, sufinansirati zapošljavanje

 

Program se odnosi na mlade nezaposlene VSS osobe bez radnog iskustva u stečenoj stručnoj spremi i zanimanju, a koje se nalaze na evidenciji nezaposlenih Službe za zapošljavanje ZDK prije objavljivanja javnog poziva, što se dokazuje uvjerenjem o nezaposlenosti.

 

Prednost kod zapošljavanja u ovom programu će se, pod istim uslovima, dati pripravnicima starosti do 35 godina kao i pripravnicima članovima šehidskih porodica i porodica poginulih boraca. U ovaj program neće moći biti uključene nezaposlene osobe koje su u ranijem periodu odradile ili je u toku odrađivanje volonterskog staža kao i nezaposlene osobe koje su već koristile novčane poticaje za zapošljavanje ili samozapošljavanje po bilo kojem poticajnom programu Službe ili FZZZ.

 

Više informacija o ovom Javnom pozivu putem sljedećih dokumenata (desni klik, save as): 

Javni_poziv_VSS_pripravnici_2014_2015.pdf