29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 21 Novembar 2014 13:19

Održan Sajam zapošljavanja

Više od pet hiljada mladih iz cijele BIH jutros je stiglo na Sajam obrazovanja i zapošljavanja u zeničku Arenu. Desetine autobusa iz Banja Luke, Trebinja, Sarajeva, Tuzle dovezlo je mlade na skup na kojem su im prezentirane mogućnosti stotinjak poslodavaca, kompanija i organizacija iz oba bh.entiteta.

 

Predstavnici Političkog i sigurnosnog odbora Evropske unije, svake od 28 zemalja članica Europske unije, koji se nalaze u dvodnevnoj posjeti Bosni i Hercegovini i koji djeluju na ambasadorskoj razini, prisustvovali su otvaranju „Sajama zapošljavanja i obrazovanja“ u Zenici. 

 

KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU SA SAJMA

Ova sajamska manifestacija održava se pod motom „Naučite, istražite, povežite se“, a u organizaciji Ureda specijalnog predstavnika EU i Ambasade Kraljevine Norveške, koji su i pokrovitelji ove manifestacije. 

Sajam su otvorili Vibeke Lilleoe, ambasadorica Kraljevine Norveške u BiH, Renzo Daviddi, otpravnik poslova Delegacije EU u BiH, ambasador Walter Stevens, predsjedavajući Političkog i sigurnosnog odbora EU i gradonačelnik Zenice Husejin Smajlović. 

-Mi, međunardoni prijatelji Bosne i Hercegovine imali smo samo ulogu asistenta u ovom poduhvatu i više smo nego spremni da nastavimo davati podršku ljudima u ovoj zemlji kako bi ova agenda napredovala. Vrijeme je da BiH počne pokazivati stvarni potencijal koji leži u njenim mladima, ali i ostalima - istakla je na otvaranju Vibeke Lilleoe, ambasadorica Kraljevine Norveške u BiH. 

Pozdravljajući brojne goste Sajma gradonačelnik Husejin Smajlović je rekoa da je ohrabrujuća činjenica da su obrazovanje i zapošljavanje prepoznati i kod međunarodnih faktora i kod domaćih aktera kao ključne komponente za izlazak iz krize i nastavak puta ka evropskim integracijama. 

-Našim gostima iz Evropske unije srdačno zahvaljujem na podršci BiH na njenom putu ka euroatlanskim integracijama, a mladim ljudima želim da ostvare svoje želje i postanu aktivni protagonisti našeg evropskog puta - kazao je Smajlović. 

Na Sajmu se predstavilo više od stotinu izlagača - preduzeća, institucija, međunarodnih projekata i posrednika u zapošljavanju, što potvrđuje da je ovo jedan od najvećih sajmova ove vrste u Bosni i Hercegovini. 


KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU SA SAJMA