25 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 07 Oktobar 2014 22:53

OPEN-s: od srijede do subote

U Zenici, srijeda 08.oktobar 2014.god., počinje Sajam organske i poljoprivredne proizvodnje, te etno narodnog stvaralaštva, „4. OPEN-s Zenica 2014“, koji će trajati od 8.do 11. oktobra 2014.godine na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici (kod robne kuće Bosanka). Organizatori sajma OPEN-s su Asocijacija organskih proizvođača Zeničko-dobojskog kantona  i Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica, koja je svojim idejama, radom i kreativnošću obogatila sadržaj sajma OPEN-s.  Sajam se održava pod sloganom: "Plastenička proizvodnja - budućnost i izazovi". 

 

Direktor direkcije Sajma „4.OPEN-s Zenica 2014“, Refik Alihodžić, te  Jasmin Imamović, PR sajma i izvršni menađer u Asocijaciji Mostovi prijateljstva, ističu da se za učešće na Sajmu prijavio veliki broj izlagača-poljoprivrednih proizvođača iz cijele BiH koji će sa svojim proizvodima biti smješteni u velikom šatorskom naselju sa preko 2000 kvadrata zatvorenog prostora (najveći plastenik u regiji) na Trgu Alije Izetbegovića u centru Zenice. Iz RS je prijavljeno 15-ak izlagača. Takođe će, tokom održavanja sajma, biti organizovan i bogat kulturno-umjetnički program sa preko 200 učesnika, druženje sa sevdalinkom, i drugim kulturnim programima, koji na najbolji način promovišu etno-narodno stvaralaštvo naroda BiH, saznali smo od Meliha Karana, zaduženog za kulturne sadržaje Sajma. Trećeg dana Sajma održat će se okrugli sto na temu "Plastenička proizvodnja- budućnost i izazovi“.

 

Generalni pokrovitelj Sajma je Općina Zenica, koja je uvijek davala punu podršku ovoj manifestaciji, na čelu sa načelnikom, Husejinom Smajlovićem. I ovaj Sajam je dokaz da je Zenica sajamski grad. Medijski pokrovitelji Sajma „4.OPEN-s Zenica 2014“ su RTV Zenica i portal ZENICABLOG. Svečano otvaranje sajma će biti organizovano u srijedu (08.10.2014.god,), u 12:00 sati na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici.

 

Zbog svega navedenog sajam OPEN-s je drugačiji od drugih, pristupačan za sve, sajam koji ima dušu. Zbog toga je za kratko vrijeme, od kako se održava, prirastao srcu građanima Zenice i posjetiocima koji dolaze iz cijele BiH. Ulaz na Sajam je slobodan.

 

E.Imamović za Zenicablog