29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 17 Juni 2012 12:24

Kako do bolje kontrole vozila

U Zenici je u organizaciji Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona i firme Transwork d.o.o. Banja Luka organizovana prezentacija naprednih informatičkih rješenja koja su namijenjena firmama koje se bave transportom i logistikom, kao i firmama kojima je potrebna usluga transporta. Sektor transporta i logistike se u svakodnevnom poslovanju susreće sa brojnim izazovima koji se ogledaju u nedovoljnoj iskorišćenosti kapaciteta, visokim troškovima poslovanja, nedovoljnom korištenju interenta i napredne tehnologije, a sve to utiče na nedovoljnu konkurentnost na regionalnom nivou.

 

Transwork ovim firmama nudi usluge bazirane na najsavremenijim komunikacijsko-informacijskim tehnologijama: on-line berza transporta www.transwork.ba, usluga satelitskog lociranja i praćenja vozila, usluga komunikacije i usluga kontrole potrošnje goriva. Osnovni cilj Transwork-a je da pruži podršku malim i srednjim preduzećima iz sektora transporta i logistike u cilju povećanja njihove konkurentnosti na domaćem i ino tržištu. Prezentaciji su prisustvovale firme iz Zeničko – dobojskog kantona. U narednim mjesecima će se slični događaji organizovati u svim većim gradovima Bosne i Hercegovine.

 

Transwork je osnovan od strane Satwork d.o.o. (www.satwork.net), mlade i uspješne firme iz Banjaluke uz podršku USAID-ovog Projekta “Inovacije u biznisu” (www.eiproject.ba).