11 Decembar 2023
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 18 Juni 2012 02:04

Mittal nudi otpremnine radnicima

Glasnogovornica ArcelorMittal Zenica Dijana Božić – Srdanović potvrdila je da uprava ove kompanije planira provođenje programa stimulativnih otpremnina, sličnog onom iz 2010. godine. Kako se radi o dobrovoljnom programu, trenutno nije moguće imati informaciju koji će broj radnika AMZ eventualno aplicirati za ovaj program.

 

- ArcelorMittal Zenica je u nekoliko navrata govorila o izuzetno teškim uvjetima koji vladaju na tržištu čelika, u kojima su mnoge željezare u regionu ili potpuno zatvorene ili su suočene sa velikim otpuštanjema radnika. U svojim naporima da preživi i postigne održivost, u okruženju gdje su moge domaće firme već doživjele kolaps, menadžment kompanije razmatra sve raspoložive opcije za poduzimanje odgovarajućih koraka kojima bi se ublažila ova teška situacija. Jedan od takvih koraka je i dobrovoljni koncept stimulativnih otpremnina, vrlo povoljan program za one koji žele u otići u prijevremenu penziju, izjavila je Božić–Srdanović.

 

Ona je dodala kako je program stimulativnih otpremina tražio izvjestan broj uposlenika koji imaju dugogodišnji staž u ArcelorMittal Zenica. Prema podacima Sindikata AMZ u ovoj je kompaniji trenutno uposleno oko 3.050 radnika.