27 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 31 Avgust 2011 03:49

OFK Zenica - premijerni meč Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

ofkzenica-logo"U debitantskoj utakmici koju je u okviru Kantonalne lige odigrala mlada ekipa prvog tima OFK "Zenica", nogometaši su i pored dobre partije i pokazanog otpora prema mnogo iskusnijem protivniku, uspjeli zabilježiti tek poraz od 2:0. Ipak, obzirom da je ovo bila premijerna utakmica seniorske ekipe, te da je odigrana na jako teškom gostovanju protiv NK "Krivaja" u Zavidovićima, trener Fetić nema razloga za nezadovoljstvo. Njegovi puleni su u subotnjem meču pokazali dobru igru tokom čitave utakmice u kojoj im je falila tek doza sreće da se vrate sa prvim bodom. Nažalost svoje prve bodove tražit će u narednim susretima.

 

Omladinski fudbalski klub "Zenica" osnovan je 04.aprila 2009. godine kao nasljednik dugogodišnje tradicije "Zeničkog sportskog kluba - ZSK", "Zenica Metalno" i NK "Zenica". Osnivači OFK "Zenica" su Semir Kobić - Koba i Hasib Fetić koji svoje znanje, kroz ljubav prema fudbalu i klupskom imenu "Zenica", nastoje prenijeti mlađim generacijama. Odmah prve sezone od osnivanja OFK "Zenica" uključili su se u "Omladinsku kantonalnu ligu", dok su se u drugoj takmičarskoj sezoni uključile i najmlađe selekcije, predpioniri i pioniri u Ligu ZDK - Grupa A. Ove godine ambiciozno su prijavili seniorsku ekipu u Kantonalnu ligu ZDK s nadom da će svojim igrama u svim kategorijama vratiti klub koji nosi ime grada na staze stare slave. 
Veliki problem je da OFK "Zenica" trenutno nema stalni izvor finansiranja. U počecima su se dvije selekcije uspjevale izfinansirati od članarina, međutim, uvođenjem novih selekcija bila je potrebna finansijska pomoć u čemu su imm pomogali prijatelji kluba. Uvođenjem seniorske selekcije u takmičenje javlja se potreba za ozbiljnijom finansijskom podrškom, kao i pomoći u vidu donacija sportske opreme i rekvizita. Vrlo slaba zainteresovanost društvene zajednice i gradske vlasti stvara još teže okolnosti u radu ovog sportskog kluba, kao i u radu ostalih sportskih društava koji su bez obzira na profesionalizam i ambicije osuđeni na amaterski i volonterski pristup u radu.
U nadi da će pronaći kvalitetnog sponzora, spremnog da sačuva tradiciju od propadanja, čelni ljudi OFK "Zenica" pokrenuli su i oficijelnu web stranicu na kojoj se mogu pronaći sve važnije informacije o klubu i njegovom radu. Njihovo mišljenje, koje dijeli veći broj sugrađana, je da grad Zenica zaslužuje nogometni klub koji sa ponosom nosi ime grada."

-- Kerim Sačak, Zenica

Čitano 4192 puta